Aslan “10 bin kişiyi kayıt altına aldık''
Afyonkarahisar SGK, ‘’Son 4yılda kayıt dışı çalışan 10 bin kişiyi kayıt altına aldık''

Afyonkarahisar SGK Müdürü Kerim Aslan son 4 yılda Afyonkarahisar’da kayıt dışı çalışan 10 bin kişiyi kayıt altına aldıklarını söyledi.
Aslan, Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Aslan, düzenlediği toplantıda 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftasında yapacakları etkinlikleri anlattı.
Son 4 yıl içinde kayıt dışı çalışanlarla ilgili olarak 137 bin adet ihbar ve şikayet adlıklarını dile getiren Aslan, bunun üzerine özel bir ekip kurarak 70 bin evrakı kontrol ettiklerini, 10 bin kişinin kayıt altına alındığını bildirdi.
Aslan, sosyal güvenlikte öncelikle vatandaşın beklentileri doğrultusunda, vatandaş odaklı, memnuniyet sağlanması için hizmet verilmesi esasının olduğunu ifade ederek, “Biz kurum olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaş memnuniyeti sağlanmasında ki ilkelerimizden bir tanesi doğru, kaliteli ve hızlı hizmetin verilmesidir'' dedi.
Aslan, SGK kendisini her açıdan yenileyerek vatandaşların taleplerini en kısa sürede cevaplandırdığını belirtti.
İller arasındaki yazışmaların ve evrak alış verişinin online ortamda yapıldığını hatırlatan Aslan, ''Afyonkarahisar olarak 81 ilin içinde performansta ikinci sıradayız. Bu önemli bir gelişmedir. Taleplerin süresi içinde yerine getirilmesi, aylık bağlanma, kayıt dışı istihdamla yapılan mücadele, online veri alış verişi gibi kriterler yer almaktadır. Biz kayıt dışı program doğrultusunda ilçelere köylere kadar giderek bunları anlattık. Kaymakamlar, belediye başkanlarıyla toplantılar düzenledik bilgilendirmeler yaptık. Yapacağımız toplantılar ile ilgili olarak muhtarları davet edip, belediye ve cami hoparlörlerinden toplantılarımızı tüm vatandaşlara açtık. Onlara yapmalarını anlattık, sıkıntılarını, sorunlarını dinledik''diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi