ASANSÖRLERİN BAKIM VE KONTROLLERİ YAPILIYOR
Afyonkarahisar Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği arasında imzalanan protokolle şehrimizdeki asansörlerin yıllık bakım ve kontrolleri yapılıyor.
18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre belediyeler, sınırları içerisinde her asansörün, yılda bir kez A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Bu nedenle il sınırlarımız içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolü Belediye ile imzalanan protokolle TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılmaya başlandı.
Yukarıda anılan yönetmelik gereği, asansörler kontrol edilecektir. Yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör/asansörlerin; oda tarafından yapının bağlı bulunduğu belediyeye bildirilerek yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması sağlanacak.
Yıllık kontrol sonucunda muayene raporunda, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmeyecektir. Buna rağmen, asansörün çalıştırılması durumunda bina yönetimi sorumlu olacaktır. Eksik ve hataların giderilmesi için belediyenin verdiği 3 aylık sürenin sonunda eksik ve hataları giderilmemiş asansörler için belediye tarafından OEDAŞ'a bildirilmesiyle elektriği kesilmek suretiyle kullanıma kapatılacaktır.
Can ve mal güvenliği açısından yaşamsal önem taşıyan bu çalışmalarda göstereceğiniz yakın ilgi ve işbirliği için teşekkür ederiz.
Editör: Haber Merkezi