Arap, hibe desteği verilen işletmelerde incelemelerde bulundu

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP Müdürlüğün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Hibe Desteği Verilen İki İşletmede İncelemelerde Bulundu.
İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde 9 ve 10. Etapta İlimiz genelinde 41 adet projeye 21 milyon hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
İl Müdürümüz Hüseyin ARAP ve Proje Değerlendirme Ekibi İlimiz Sandıklı İlçesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde % 50 hibe desteği alan Keklikler Zirai Üretim Paketleme Gıda San. Tic. Ltd. Şirketine ait Patates İşleme Tesisi ile Yusuf Ekin Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. alternatif enerji kaynaklı Teknolojik Domates Serasında incelemelerde bulundu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ARAP; 
‘’Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,  tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında her iki işletmemize hibe desteği verilmiştir. Keklikler Zirai Üretim Paketleme Gıda San. Tic. Ltd. Şirketi tarafından Patates İşleme Projesi uygulanmış olup, toplam proje tutarının yarısı olan 300 bin TL Bakanlığımızca hibe desteği sağlanmıştır.  Diğer işletmemiz Yusuf Ekin Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şirketi tarafından bu kapsamda alternatif enerji kaynaklı teknolojik domates sera projesine ise 1 milyon 350 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır.
Hibe desteği verdiğimiz işletmelerimizin, incelemede bulunduğum her iki işletmede tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlandığını, üretimin gıda güvenliği açısından AB standartlarında olduğunu, İlimizden yurt dışına ihraç edildiğini ve çok sayıda kişinin istihdamına katkı sağladığını görmek beni çok mutlu etti.
İnanıyorum ki, önümüzdeki etaplarda Afyonkarahisar ilimizin güçlü potansiyelini harekete geçirecek çok sayıda proje ile ilimize yapılan yatırımların sayısı artacaktır’’ dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi