AKÜ İSCEHİSAR MYO ÖĞRENCİLERİ, İTALYA'YA GİDECEK
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Doğal Atıkların Sanat Eserine Dönüştürülmesi" başlıklı Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında, AKÜ İscehisar MYO'dan 10 proje yararlanıcısı İtalya'nın Carrara şehrine gidecek.
Bu kapsamda 10 proje yararlanıcısı, İscehisar MYO Müdürü Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık'la birlikte, 22 Ocak 2013 tarihinde AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren'i ziyaret ettiler.
Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taşgetiren'i proje ile ilgili bilgilendiren Doç. Dr. Büyüksağiş, "Söz konusu proje, İscehisar MYO ile kardeş okul olan Carrara-Pietro TACCA Mermer Okulu arasında daha önce yapılan uluslararası işbirliği protokolü kapsamında gerçekleşecek olup, yararlanıcılar 30 Ocak-31 Mart 2013 tarihleri arasında 2 ay süre ile İtalya'nın dünyanın mermer başşehri olarak anılan Carrara şehrinde, bu okulda teorik ve uygulamalı eğitim alacaklardır. Proje sonunda çıkan sanat eserleri ise Pietro TACCA Mermer Okulu bünyesinde ortak olarak açılacak sergide yer alacaktır. Proje; doğal atık malzemelerin ve özellikle doğaltaş atıklarının birer sanat eserine dönüştürülerek, hem ülke ekonomisine geri kazandırılması hem de çevre bilincinin geliştirilmesine yardımcı olmayı hedeflemektedir" dedi.
Proje yararlanıcılarına yurtdışına gitmeden önce İtalyanca ve İngilizce hazırlık kurslarının yanı sıra proje içeriği ve gidilecek yer hakkında oryantasyon eğitimlerinin de verildiğini ifade eden Doç. Dr. Büyüksağiş, projeye katkılarından dolayı Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık'a, Proje ekibinden Öğr. Gör. Pınar Daşçı'ya, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Cengiz'e, Carrara-Pietro TACCA Mermer Okulu Müdürü Prof. Anna Rosa Vatteroni'ye ve Empowerment Community Network Başkanı Orlando Pandolfi ile Organizasyon Sorumlusu Maria Pop'a teşekkür etti. Doç. Dr. Büyüksağiş, "Proje sonrası tecrübe kazanan yararlanıcılarımızın ülkemiz doğaltaş sektörüne, eski doğaltaş eserlerin restorasyonunda ve yeni sanatsal ürün tasarımı konularında büyük hizmetler vereceğine inancım tamdır" şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taşgetiren ise ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, projenin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine ve doğal çevrenin korunmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Editör: Haber Merkezi