Akad Diyabeti Anlattı
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Birimi (AKAD) tarafından 2012-2013 Diyabet Okulu Eğitim Günleri kapsamında yaklaşık iki hafta içerisinde 25 kişiye diyabet ve zararları hakkında eğitim verildiği bildirildi.
Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ufuk Özoğuz Diyabet Okulu Eğitim Günleri ile ilgili yaptığı açıklamada, diyabetin tedavisinde asıl önemli olanın yaşam tarzının olduğunu, şekeri dengelemek için tıbbi tedavinin tek başına yeterli olamayacağını söyledi. Diyabetle mücadelede eğitimin şart olduğunu söyleyen Özoğuz, “Eğitimle anlatabildiklerimiz doğrultusunda alışkanlıklar değiştirilerek hayata geçirilirse diyabetle mücadele söz konusu olur” dedi.
Diyabet Eğitim Birimi Koordinatörü Hemşire Nimet Akad ise hastanede hem bireysel hem de grup eğitimlerinin sürekli olarak devam ettiğini belirterek, "Bizler artık diyabet hastası terimini kabul etmiyoruz. Onun yerine diyabetli bireyler ifadesini kullanmak daha doğru. Vücudunuzda şekeri dengelediğiniz sürece hasta değilsiniz. Bizlerde eğitimlerimizde bunu anlatıyoruz” şeklinde konuştu.
Eğitimlerde verilenleri uygulayanların sağlıklı yaşam süreceklerini anlatan Nimet Akad, Diyabet Eğitim Okulu'nda eğitimlerin Mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtti.İhlas Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi