AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısı
Milletvekili Ürün: “Kurulduğu günden bu yana İsrail’e ilk defa özür dilettiren AK Parti teşkilatlarının gayretleridir”
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “AK Parti hükümeti 3 yıldır İsrail’e karşı yürüttüğü mücadelede çok önemli bir başarı elde etmiştir. Kurulduğu günden beri bir terör devleti olarak yaşayan İsrail ilk defa dün özür diledi. Kurulduğu günden bu yana İsrail’e ilk defa özür dilettiren AK Parti teşkilatlarının gayretleridir” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısı AK Parti İl binasında yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ürün, Türkiye’nin İsrail devletine tarihinde ilk kez özür dilettiren ülke olduğunu söyledi. Türk milletinin ne Hıristiyanları ne de Yahudileri zulüm etmedikleri sürece ayırmadığını ifade eden Ürün, “Biz bütün dünyada barış isteyen bir millet olarak bizler hem Hz Musa’ya hem de Hz. İsa’ya inanıyoruz. Biz ne Yahudileri ne de Hıristiyanları ayırmıyoruz. Yeter ki onlar zulüm etmesinler. Bizim onlarla ne millet ne de devlet olarak bir problemimiz yok” diye konuştu.
Ürün, şunları söyledi:
“AK Parti hükümeti 3 yıldır İsrail’e karşı yürüttüğü mücadelede çok önemli bir başarı elde etmiştir. Bu başarı dimdik ayakta durmaya devam eden AK Parti’yi destekleyenler sayesinde çözüldü. Kurulduğu günden beri bir terör devleti olarak yaşayan İsrail ilk defa dün özür diledi. Kurulduğu günden bu yana İsrail’e ilk defa özür dilettiren AK Parti teşkilatlarının gayretleridir. Özür dilemekle kalmayan İsrail tazminat ödeyeceğini ve Gazze’ye uyguladığı sınırlamaları kaldıracağını açıkladı. İsrail büyük zulümler ve katliamlar yaptı. Müdahale ettikleri ve şehit ettikleri insanların içinde bulunduğu gemide Gazze’ye sadece insani yardım götürülüyordu. Devlet olarak biz buna müdahale ettik ve sonucunda her zaman büyüklenen kibirli İsrail Türk milletinden özür dilemek zorunda kaldı. Biz bütün dünyada barış isteyen bir millet olarak bizler hem Hz Musa’ya hem de Hz. İsa’ya inanıyoruz. Biz ne Yahudileri ne de Hıristiyanları ayırmıyoruz. Yeter ki onlar zulüm etmesinler. Bizim onlarla ne millet ne de devlet olarak bir problemimiz yok.”
-“PKK’nın silah bırakmasının nedeni milletin istemesidir”
“Kendi adıma şu anda PKK terör örgütünün silah bırakarak ülke topraklarından geri çekilmesi kararının nedeni Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bu milletin bu örgüte hayır demesidir” DİYEN Ürün, halkın bu isteğini AK Parti’ye doğusundan batısına tüm Türkiye’de verdiği destek ile gösterdiğini kaydetti. bÜrün, “Hayır demesini de AK Parti’nin arkasında durmak suretiyle yapmıştır. Her seçimde AK Parti’yi desteklemiş, oyunu yükseltmiş ve politikalarının arkasında durmuştur. İnşallah nihai sürecinin ilk noktası geçtiğimiz hafta yaşandı” şeklinde konuştu. Muhalefet partilerinin eleştirine de yanıt veren Ürün, “Muhalefet partileri bizi bu çekilme kararının neyin karşılığında alındığını soruyor. Önce ne verdiniz diye başlıyorlar sonrasında siz bu memleketi sattınız diye devam ediyorlar. Bir kere bu sorgulama şeklinin tavrı yanlıştır. Aslında verilen bir şey yok. Sadece taşlar yerine oturuyor. Nedir bu oturan taşlar. Devlet yapısı oturuyor” ifadelerini kullandı.
-“28 Şubat sürecinin faturasını halk ödedi”
Ürün, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyada devleti yönlendiren bir takım yapılanmaların Türkiye’de de görüldüğünü ve gelinen noktada bu yapılanmalarla devletin mücadele ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“2. Dünya Savaşı sonrasında dünyada bir takım yapılanmalar oldu. Özellikle kıta Avrupa’sındaki tüm ülke yönetimleri etkileyen bir yapılanma görülmeye başladı. Bu yapılanmayı önce Avrupa çözdü. Biz de kısmen çözüyoruz. Ecevit’e Kıbrıs savaşından sonra ambargo döneminde özel harp dairesinde çalışanlara maaş ödenebilmesi için bilgi veriliyor zamanında. Ben Başbakanım böyle bir bütçe kalemi yoktu şimdi nasıl oldu diye sorunca Ecevit, bu maaşları daha önceden ABD veriyordu ama şu anda ambargo var biz ödemek zorundayız diyorlar. İlk ortaya çıkışı bu. Bunlar zaman zaman tüm sınırları aşarak faaliyetlerini sürdürüyor. İspanya ve İtalya bu yapıları çözmek için yıllarca uğraştı. Bugün biz çözmeye uğraşıyoruz. Bütün bu gürültü patırtı da aslında ondan çıkıyor. Davanın adının ne olduğu önemli değildir. Bu şer odağı yıllardır bu milletin hayrına olan şeylerin gerçekleşmesini engellemiştir. AK Parti’nin asıl yapılanmadaki başarısı bu sistemi bozmasıdır. 28 Şubatta bir kısım askerler vatan sevgisi ile bu işleri yaptıklarını zannediyorlardı. Sonra bir baktılar ki bu milletin 280 milyar doları gitmiş. Bu ülkede dış destek olmadan askeri darbenin yapılması mümkün değildir. 28 Şubatta Sivas Madımak’ta yaşananlar hala çözülebilmiş değil. Bugünü anlayabilmek için geçmişe bakmak lazım.”
-Bin megavatta kadar EPDK’dan izin alma şartı artık yok
Ürün, AK Parti’nin yürüttüğü enerji politikaları sayesinde özellikle hidroelektrik santrallerinden üretilen elektrik miktarında büyük bir artış yaşandığını söyledi. TBMM’de kabul edilen bir yasayla hidroelektrik santrallerinde bin megavata kadar üretim yapacak işletmelerin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan izin almasına gerek kalmadığını belirten Ürün, bu yolla elektrik üretilebilmesinin önündeki bürokratik işlemlerin azaldığını dile getirdi.
Ürün, sözlerini söyle noktaladı:
“Enerji bir milletin hayatının devam etmesi için en gerekli ihtiyaç. Enerji politikalarımızda sadece hidrokarbon yakıtlara yani sadece kömür, petrol ve doğalgaza bağlı kalmamak için hidroelektrik santrallere teşvik veriliyor. Şu anda DSİ bu memlekette ne kadar su kaynağı varsa hepsinden elektrik enerjisi üretilmesi için alt yapısını hazırlamıştır. Artık her akan suda elektrik enerjisi üreteceğiz. Nükleer enerji politikamız da güneş enerjisi enerji politikamız da devam ediyor. Yeni yapılan yasal düzenlemeye göre artık 1000 megavatta kadar üretim yapacak olan hidroelektrik santrallerine lisans alınmak zorunda kalınmayacak. Küçük su kaynaklarından ihtiyaç duyulan enerji üretilebilecek. Bunu belediyeler de yapabilecek özel şirketlerde yapabilecek. Bu bir başıbozukluk olacağı anlamına gelmiyor ama lisans için EPDK’ya gitmeye gerek kalmayacak.”
-AK Parti siyasetin ve siyasetçinin tanımını yeniden yaptı
AK Parti Merkez İlçe Başkan Bülent Eser ise toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’nin 2002 yılında iktidar gelmesi ise siyasetin ve siyasetçinin tanımının değiştiğini söyledi. Eser, “Artık siyasetçi seçimler dışında da köye, beldeye giden halkın iletişim kurabildiği, ulaşabildiği kişiler olarak tanımlanmaya başlamıştır” dedi. AK Parti’nin ilçe, belde ve köy ziyaretlerinin diğer siyasi partilere örnek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Eser, AK Parti’nin her zaman köylere, ilçelere ve beldelere gerçekleştirdiği bu ziyaretler şükürler olsun ki diğer partilere de örnek olmuştur. Bunun sonucunda halkımız muhalefet veya iktidar tüm siyasilerle kendi ilçe, belde ve köylerinde görüşme imkanına sahip olmuştur” diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da konuşmasında belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek bölgenin en büyük kapalı pazar yerinin Afyonkarahisar’a yapılacağını, il merkezinde yaşanan trafik sıkıntısının ise yapılan ve yapılmaya devam eden çok katlı otoparklar yoluyla çözülmeye çalışıldığını ifade etti.
AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına Ürün, Eser ve Çoban’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, belde belediye başkanları, mahalle ve köy temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.



 
 
 
Editör: Haber Merkezi