AK PARTİ 68. İL DANIŞMA MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 68. İl Danışma Meclis toplantısı parti binasında gerçekleşti. Toplantı da konuşan Milletvekili Hatice Özkal, taşeron konusuna değinerek, “Taşeron ile ilgili komisyon çalışmaları halen devam ediyor ve şuan için son şeklini almadı” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’ın katıldığı 68. İl Danışma Meclis toplantısı parti binasında yapıldı. Divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Nazmiye Tuğral’ın yaptığı danışma meclis toplantısının divan üyeliklerini, İl Yönetim Kurulu üyesi Bahattin Savrukoğlu, Şuhut İlçe Başkanı Gültekin Özdemir, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülşen Bakışkan ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdullah Akar’ın yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Danışma Meclis toplantı formatlarının değiştiğini söyledi. Yurdunuseven, “Genel merkezin verdiği format gereği iki defa il danışma toplantısını vekillerimizin katılımı ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak yapacağız. Üçüncü toplantıyı ise genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısı olarak yapacağız. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, yoğun programları nedeniyle toplantımıza katılamadı. Milletvekilimiz Sayın Av. Ali Özkaya’da Aile ve Boşanma ile ilgili komisyondaki görevi nedeniyle toplantımıza katılamadı. Toplantımızın hayırlara vesile olmasın diliyorum” dedi.
 
AZERBAYCAN HALKININ YANINDAYIZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geçtiğimiz hafta Azerbaycan’a yaptıkları ziyaretle ilgili bilgiler verdi. Afyonkarahisar’dan 13 kişiden oluşan bir heyet ile Azerbaycan’a ziyarette bulunduklarını anlatan Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizlerde Pazartesi günü ‘Mevlana’dan Sevgi ve Barış’ projesi kapsamında kardeş ve dost ülke Azerbaycan’a gittik. Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Valilikten oluşan bir heyet toplam 13 kişi olarak bir ziyaret yaptık. Burada gördük ki kardeş ve dost ülke Azerbaycan halkı Türkiye’nin yanında, Türkiye halkıda Azerbaycan’ın yanında. Bizim yaşadığımız terör hadisesi gibi şuan Azerbaycan’da da Dağlık Karabağ da savaş yaşanıyor idi. Bizim bulunduğumuz şehirlere şehit cenazeleri geldi. Şehit cenazelerine katıldık. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine destek ve şehitlere saygı mitingine katıldık. Türkiye adına bir konuşma yapma fırsatı bulduk. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğumuzu Türk halkının duası ve her şeyi ile yanlarında olduğunu ifade etme fırsatı bulduk. Bizim konuşmamız Azerbaycan’daki televizyon kanallarında yayınlandı. Böyle bir faaliyette bulunmakta bizim için büyük bir onur oldu.”
 
TAŞERON KONUSU KOMİSYONDA ÇALIŞILIYOR
İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından bir konuşma yapan Milletvekili Hatice Özkal, danışma meclis toplantısına katılanlara meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle taşeron işçilerin kamuya alınması konusundaki çalışmalara da değinen Milletvekili Özkal, “Taşeron konusu halen komisyonda çalışılıyor ve daha son şeklini almadı. Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Meclise gelecek. Taşeron aradan çıkacak ve devlet sözleşme yapacak. Sözleşmeler 3 yıl olacak. Bu sözleşmenin başlangıcında da sınava tabi tutacak. Bu sınavı kurum kendisi yapacak. 720 bin kişiye kamu personeli olma hakkı tanınacak” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından toplantı karşılıklı fikir alış verişinin ardından sona erdi. Toplantıya Milletvekili Hatice Özkal, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi