“Ahilik Medeniyetimizin En Büyük Değerlerindendir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ahilik Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında; "Dünyanın en köklü tarihine ve kültürüne sahip yüce milletimizin değerlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevlerinden birisidir” dedi.

"Binlerce yıllık köklü tarihimiz boyunca medeniyetimiz sayısız eser üretmiş, tarihe damga vuran sayısız insan yetiştirmiştir. Bu köklü tarihin içerisinde Ahilik kavramının çok başka bir anlam ve önemi vardır. Ahilik, sanatkârın yetiştirilme, çalışma biçimine yönelik ilkelerin yüzyıllar öncesinden gelen anlayışı içinde yer alan ‘Gözü, Gönlü ve Kalbi Tok Olmak’ düşüncesiyle kurumsallaşmış bir meslek teşkilatıdır. Geleneklerimizi, ahlak ilkelerimizi ve toplumsal normlarımızı esnaf ve sanatkarlık içerisinde yaşatan ve her daim diri tutan kadim kültürümüzün mirasıdır. Kardeşlik ve doğruluk demektir Ahilik. Bu yüce milletin mensubu olarak bizlerde kadim kültürümüzün bize kattığı değerlere ve geleneklere sahip çıkıp korumayı ve yaşatmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle "Esnaf ve sanatkarları piri olarak kabul edilen Ahi Evran-ı Veli Hazretleri'nin gelecek kuşaklara miras bıraktığı Ahilik Haftası'nın esnaf, sanatkarlarımız ve yüce milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi