Ahilik Haftası Kutlama Etkinlikleri Vali Güner'in Katılımıyla Devam Ediyor.
Bu yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde düzenlenen programlardan biri olan İl Kutlama Komitesinin Yaş Sebze ve Meyve Pazarındaki esnafın tezgah açarak alışverişe başlaması nedeniyle dua yapılması ve Pazar esnafını ziyareti Valimiz Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Fuar alanının yanında bulunan Pazar yerinde gerçekleştirilen programa Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Emin Birliktir ve ahilik haftası kutlama komitesi yetkilileri katıldı.
Yaş Sebze ve Meyve Pazarında yapılan duanın ardından esnaf ziyaretinde bulunulan programda açıklamada bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “değerli esnaf kardeşlerim çok saygı değer kardeşlerim, köylerden gelerek alın teri ve emeğiyle halkımıza hizmet eden Pazar esnafı kardeşlerimiz. Sözlerime başlarken sizleri Cenabı Allah’ın selamıyla selamlıyor sizlere hayırlı bol kazançlar diliyorum. Esnaf, pazarcı, sebzeci, meyveci, balıkçı ve zeytinci biri Pazar esnafımız halkımızla sık sık bir araya gelen kişilerdir. Bizler halkımıza, hemşerilerimize ve kardeşlerimize hiçbir aldatma olayı olmadan, doğru tartarak alış veriş yaptığımızda rızkımızı helal yoldan kazanmış olacağız. Sizlerden en temiz ilk elden ve ter temiz bir şekilde alış veriş yapıyoruz. Bu güzel pazarın oluşmasında katkı sağlayan bütün pazarcı kardeşlerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Buradaki pazarı gördüm ve çok beğendim. Bende fırsat buldukça buraya gelecek halkımızla hem hal olacak ve buradan alış veriş yapacağım. Sizlere helalinden bol kazanç diler ve sizleri Allah’a emanet ediyorum.“dedi.
Daha sonra program Valimiz Hakan Yusuf Güner ve beraberindekilerin pazar esnafıyla sohbet ederek ve hayırlı işler temennisinde bulunarak sona erdi. Valimiz Hakan Yusuf Güner’in pazarcı ziyareti sırasında Pazar yerinde gördüğü ilk Vali olduğunu belirten Pazar esnafı, Vali Güner’i kendi arlarında görmekten çok mutlu ve memnun olduğunu belirtti. Pazar yerinde çalışan küçük yaştaki esnafları gören Valimiz Hakan Yusuf Güner, kendilerini tebrik ederek, kendisine ve çevresine faydaları olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi