AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR
17-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Esnaf Birlikleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ın öncülüğünde yapılan ziyarete esnaf gruplarından temsilciler katıldılar.
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Ahiliğin çok derin bir teşkilat olduğunu ve kardeşlikten geldiğini söyledi. Ahilik Müessesesinin çok köklü bir geçmişi olduğunu dayanışmayı birlik ve beraberliği barındırdığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Ahilik, dünyada ilk ve tek örnek konumunda, Kırşehir’de Ahi Evran tarafından Ahmet Yesevi’nin talebelerinden gönderilmiş ve bu bölgelere güzel çalışmalarıyla insani vasıflarıyla güzellikler getirmiştir. İnsanların ihtiyaç duyduğu meslek dallarına standartlar getirilmiştir. Ahlaki açıdan da birçok esnaf ve sanatkar arasında güzellikler sergilemişlerdir. Kendi aralarında çok nizami bir kurallar çerçevesi oluşturulmuş ve bu durum günümüze kadar taşınmıştır. Bu münasebetle Ahilik geleneğini yaşattığınız için şahsım adına, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı ile yönetim kurulu üyelerine, esnaf grubu temsilcilerine ve tüm Afyonkarahisar’lı esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum’’ dedi.
Ziyaret sırasında konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak ise, Afyonkarahisar’lı tüm esnaf ve sanatkârlara verdiği önemden ve destekten dolayı teşekkür etti. Afyonkarahisar merkezde yüzlerce esnafı ziyaret edip, hal, hatırlarını soran ve ‘Hayırlı İşler’ temennisinde bulunan Vali Balkanlıoğlu’na tüm esnafında selamını getiren Konak, “800 yıllık bir geleneği ilk günkü gibi olmasa da bugün yeniden canlandırmaya, o soluğu yakalamaya çalışıyoruz. Bu konuda birçok çalışmamız ve projelerimiz var. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bu çalışmalarda Valilik olarak desteklerinizin olacağından eminiz. Bu yüzden şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim’’ dedi.
Vali Balkanlıoğlu ziyaret sonunda, emeğe saygıyı ön planda tutan, Ahilik teşkilatındaki bütün üstün değerlerin yaşatan tüm Afyonkarahisar’lı esnaf ve sanatkarların Ahilik haftasını kutladı.
 
Editör: Haber Merkezi