AGD; "Köy Okullarına Umut Ol" konser yanlıştır!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan "iki kitapta sen getir, köy okullarına umut ol" çalışması kapsamında sürüdürülen etkinlikler dahilinde halka açık olarak yapılacak konsere Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) tepki geldi.

Konuyla alakalı yazılı bir açıklama yayınlayan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanlığı,

“Gencin süsü güzel ahlaktır” diyen Alemlere Rahmet Peygamber Efendimizin bu hadisi şerifini Şiar edinmiş bir milletin, geleceği olan gençlerin ahlakını ifşad edecek olan sözüm ona sosyal sorumluluk projesi(?) adı altında Afyonkarahisar Belediyesi'nin organize ettiği Aslı Güngör konserini kabul edilemeyeceğini belirtti.

Bu konuda hassas olan sivil toplum ve duyarlı Vatandaşlarımızın hassasiyetlerinin dikkate alınarak, kültürümüz ve inancımızla bağdaşmayan bu tarz organizasyonların iptal edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada; "katılan vatandaşlardan köy okullarına kitap toplanması(?) amacıyla bu konserin yapıldığı iddia ediliyor. Dünya üzerinde nerede bir mağdur - mazlum varsa, inancı gereği koşan bir milletin bu konuda inancımızla bağdaşmayan bu tür organizasyonlar olmasa da kitap yardımı yapacağının bilindiğine değinildi.

Toplum vicdanı adına sorulması gereken suallerin olduğunu ifade eden AGD Şube Başkanlığı;

-Madem amaç kitap toplamak, konser dışında bir alternatif yapılamaz mı?

- Madem amaç kitap toplamak, katılacak olan sanatçıya verilecek para ile kitap alınamaz mı? dedi.

Bu organizasyonun, gençlerin yoğun olduğu Üniversitenin Kongre Merkezi'nde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada,

"Bu ülkenin ve Ümmetin geleceğini inşa edecek olan gençlerin inancına ve kültürüne uygun bir şekilde yetişmesi için gayret gösteren Anadolu Gençlik Derneği olarak defaatle ifade etmek istiyoruz ki, bu tür organizasyonları kabul etmiyoruz. yapılacakların iptal edilmesini ve yapılması düşünülenlerin fikirlerden kat'i suretle silinmesini istiyoruz. Toplmumuzun Ahlak, Kültür ve İnancına aykırı bu tarz organizasyonlar dışında yapılacak olan her türlü müspet çalışmaya destek vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi.

Anadolu Gençlik Derneği
Afyonkarahisar Şubesi

Editör: Haber Merkezi