Afyonkarahisarlı aşçılar, Mengen'e damgasını vurdu

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, Bolu'da 28'incisi düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'nde birinci oldu.
Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Mengen Belediyesinin işbirliği ile organize edilen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne, 20 dernek katıldı.
Yarışma alanına gelen aşçılar, burada seçtikleri rastgele bir sepetin içerisindeki malzemelerle yarım saat içinde hem ana yemek, hem de tatlı yapmak için zamanla mücadele etti.
Afyonkarahisarlı aşçı ekibi, yarım saat içerisinde Sandal Sefası adını verdikleri ana yemek ve tatlı olarak karamelli un helvasını hazır hale getirdi.
Aşçılar, hazırladıkları ana yemek ve tatlıyı, Türkiye'nin ünlü şef ve gurmelerine sundu. Yapılan değerlendirmenin ardından Bolu Mengenli aşçılar, 27 yıldır elde ettikleri birinciliği, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği'ne kaptırdı.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, dernek olarak çok güzel bir başarı grafiği elde ettiklerini belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi