Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi Açıldı

Afyonkarahisar’ın Vizyonu Değişecek

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim öncesi vaatlerinden olan Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi açıldı.

Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları TOKİ iştiraki GEDAŞ şirketi tarafından yapılırken geleneksel mimariye uygun konutlar planlandı. Bunun yanında cadde üzerlerinde günümüz mimarisine uygun biçimde planlanmış konut bloklarının zemin katlarında ticari üniteler oluşturuldu. Ayrıca ticari yapıya yönelik arastalar planlandı.Oluşturulan bu ofiste, hak sahibi vatandaşlara proje hakkında bilgiler verilecek, ön talepler alınacak itiraz ve uzlaşma görüşmeleri yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Meydanı İkinci Vakıf İşhanı’nda hizmete giren Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

VATANDAŞLARIMIZ HER TÜRLÜ BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRLER

İlgili Büro Yetkilisi Fatih Pektaş Afyonkarahisar’da Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve çevresi olarak iki ayrı Kentsel Dönüşüm bölgesi olduğunu söyledi. Açılan bu büroda bölge ve projelerle ilgili vatandaşları bilgilendireceklerini ifade eden Fatih Pektaş “ Vatandaşlarımız oluşturulan bu iki bölge hakkında her türlü bilgiyi büromuzdan alabilir. Burada yaptığımız tespitleri, bilgilendirmeleri, itiraz ve ön talepleri alacağız. Uzlaşma görüşmelerinin ardından projeyi tamamlamayacağız” dedi.

İLK ETAPTA 250 İLA 300 KONUT HEDEFLENİYOR

Seçim öncesi vaatlerinden olan Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdürdüklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise “Seçim döneminde Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde Afyon’da iki bölgede Kentsel Dönüşüm yapılması hususunda söz vermiştik. Arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde proje çalışması gerçekleştirildi” dedi.

Mısri ve İmaret Camii Çevresinde ilk etapta 250 ila 300’er konut yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Zeybek, “Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde birinci etap olarak Mısri ve İmaret Camii Çevresinde 250 ila 300’er konutun yapılması hedefleniyor. Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nde hak sahiplerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilecek, yine bu büroda hak sahipliği tespitleri askıya çıkarılacak. Ayrıca proje ile ilgili ön talep toplanacak. Hak sahiplerinin proje alanı veya rezerv alan içerisinden konut sahibi olmak veya taşınmaza ait bedelin nakit olarak ödenmesi hususları da yine bu büromuzda görüşülecek.

“AFYON’UN VİZYONU DEĞİŞECEK”

Buradaki arkadaşlarımız vatandaşlarımızla bire bir görüşmeler yapacak. Vatandaşlarımızın mağdur edilmeden kendi semtinden konut almak isteyen kendi semtinden, isteyen vatandaşımız Gökçe Mahallesi’nde oluşturduğumuz rezerv alanından, isteyen vatandaşlarımız da evinin değerini alarak çekilebilecek. Kentsel Tasarımda geleneksel mimariye uygun konutlar planlandı. Bunun yanında cadde üzerlerinde günümüz mimarisine uygun biçimde planlanmış konut bloklarının zemin katlarında ticari üniteler oluşturuldu. Ayrıca ticari yapıya yönelik arastalar planlandı. İki bölgede de yapılacak dönüşümle Afyon’un vizyonu değişecek.

Editör: Haber Merkezi