Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti, Afyon Valisi'ni Ziyaret Etti Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti, Afyon Valisi'ni Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valiliği, 2024 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na (2024-DİB-MBSTS) katılacak adaylara yönelik önemli bir duyuru yayımladı.

KAYIP KİMLİK KARTI OLAN ADAYLARA GEÇİCİ ÇÖZÜM

Söz konusu duyuruda, sınav için başvuran ancak nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden adaylara yönelik bir çözüm önerisi sunuldu. Kayıp kimlik kartını yeniden çıkarmak isteyen adayların, Nüfus Müdürlüklerine başvurarak "Sınav Giriş Belgesi" ile bir adet fotoğrafını yanlarında getirmeleri gerektiği belirtildi.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ İŞLEMLERİ VE BİLGİ GÜNCELLEME

Duyuruda ayrıca, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçerli fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenebileceği ifade edildi. Ayrıca, MERNİS Nüfus bilgilerinde sorun yaşayan adayların bilgi güncelleme işlemlerinin de 9 Mart 2024 Cumartesi günü 11.30-14.30 saatleri arasında Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

ADAYLARA DUYURU

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan duyuruda, adayların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve belirtilen tarih ve saatlerde ilgili mercilere başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: BÜLTEN