Afyonkarahisar Kitap Fuarı, 100 bin ziyaretçi hedefini geçti.

· Valimiz Sayın. Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ‘Okuma kültürümüzün gelişmesi aileye bağlıdır.’

  • Belediye başkanımız Mehmet Zeybek ‘ Kitap fuarına desteğimiz artarak devam edecektir’

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Afyonkarahisar Kitap Fuarı, 100 bin ziyaretçi hedefini geçti.

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer'in 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 100 bin kitapsever hedefiyle kapılarını açan 4. Afyonkarahisar Kitap Fuarı, bu hedefine ulaştı. Açıldığı 27 Mayıs'tan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaşan Kitap Fuarı, 100 binin üzerinde misafirini ağırladı.

BİNLERCE ZİYARETÇİ FRİG VADİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Afyonkarahisar Valiliği'nin himayelerinde, Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleri ile açılan 4. Afyonkarahisar Kitap Fuarı'nı, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak,  İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Jandarma Komutanı J.Albay Yılmaz Kırgel,  ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başta olmak üzere, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri yalnız bırakmadı. Fuar kapsamında 10 bin ziyaretçi de Frig Vadisi'ni gezerek unutulmaz anlar yaşadı.

AFYONKARAHİSAR İL MERKEZİ VE İLÇELERİYLE KİTAP FUARI’NA SAHİP ÇIKTI

AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar'ın il merkezi ve ilçeleriyle Kitap Fuarı'na sahip çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Afyonkarahisar Valiliğimiz' in himayelerinde, Afyonkarahisar Belediyemiz' in destekleri ile gerçekleştirdiğimiz 4. Afyonkarahisar Kitap Fuarımızı alnımızın akıyla neticelendirdik. Zaman zaman iklim şartlarından kaynaklanan yoğun yağış dolayısıyla zor anlar yaşadık. Hem Sayın Valimiz, hem Sayın Belediye Başkanımız iyi de ve kötü de bizim yanımızda oldular. Kitapseverlerimiz, uygun fiyata kitap bulma fırsatı elde etti. Yayın evlerimiz durgunlukta bir nebze olsun hareketlilik yaşadı. Geleceğimiz olan çocuklarımız kitapla haşır neşir oldu. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın dediği gibi  ‘Okuma kültürümüzün gelişmesi aileye bağlıdır.’ Bundan sonra bu konulara ağırlık vermemiz lazımdır. Bu Fuar'ın en büyük amacı da buydu. Kitabı ne kadar çok geniş kitleye sevdirirsek yarınlarımızdan o kadar emin oluruz. İnşallah, bunu başardık.

Belediye başkanımız Mehmet Zeybek ‘Kitap fuarına maddi ve manevi desteklerinin artarak devam edecektir.’ belirtmesi, bu projenin doğru olduğunun ispatıdır. Ayrıca alan tahsisinde bize hiç zorluk çıkarmayan Türkiye Motorsiklet As Başkanı M. Nedim Akülke’ ye, bu fuara inanan ve destek veren, şehit ve gazilerimizden tutun, muhtarlarımıza kadar, herkese teşekkür eder şükranlarımızı sunarım.”

AFYONKARAHİSAR, FUARLAR VE KONGRELER ŞEHRİ OLMAYA HAZIR

Gazeteci meslektaşlarına da teşekkür eden Abdioğulları, “Bizi, gazeteci meslektaşlarımız da yalnız bırakmadı; hem fuarımızı ziyaret ederek, hem de fuar ile ilgili haberleri yayınlayarak destek oldular. Aslında toplumun her kesimi kitap sevgisini gösterdi. Ben fuarımızı ziyaret eden, fuarımıza destek veren herkese ve her kesime teşekkür ediyorum. Yine zorlukları birlikte aştığımız AS Fuarcılık ekibine teşekkür ediyorum. Bu fuar göstermiştir ki Afyonkarahisar, fuarlar ve kongreler şehri olmaya hazırdır. Kapalı, modern, 365 gün çok amaçlı farklı düzeyde oturumların yapılabileceği Afyonkarahisar Fuar ve Kongre Merkezi, ilimize çok yakışır. Bu talebimizin devletimiz tarafından dikkate alınmasını arz ediyor; tüm şehrimize ilgisi dolayısıyla bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi