Afyonkarahisar Hafta Sonu Donacak

Afyonkarahisar’da şiddetli kar yağışı öğle saatlerinde etkisini yitirmeye başlarken, Nisan ayında tekrar yüzünü gösteren kara kışın soğukları da beraberinde getirdiği ve sıcaklıkların sıfırın altına düşmesine neden olacağı belirtildi.

Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, dün gece başlayan şiddetli kar yağışı sisteminin öğlen saatlerinden itibaren etkisini yitirmeye başladığını, ancak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi. Şiddetli kar yağışının önemli kısmının dün akşam aşıldığını kaydeden Yılmaz, kent merkezinde kar kalınlığının ise 25 santimetre olarak ölçüldüğünü ifade ederek, “Kar soğukları da beraberinde getirdi. Sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüşler yaşanırken, hava sıcaklığının 11 Nisan Cumartesi günü daha da azalarak eksi 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Şuanda kentte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında. Hafta sonu sürücülerin, vatandaşların özellikle de çiftçilerimizin soğuk hava ve don olayına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

Diğer yandan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Uğurluoğlu da kar yağışı ve ulaşımla ilgili uyarılarda bulunarak, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kentte şehir bağlantı yollarının tümünün açık olduğunu dile getiren Uğurluoğlu, “Şehrimizde şuanda karayollarında bir sorun yok. Dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu sabah saatlerine doğru açıldı. Biz AKUT gönüllüleri olarak 10 kişilik bir ekip ve iki aracımızla birlikte sürekli 24 saat esasına göre teyakkuz halindeyiz. Yollarda sürekli devriye gezerek yakıt, kumanya, battaniye gibi ihtiyacı olan sürücülerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Olumsuz hava koşulları hafta sonuna kadar devam edeceği yönünde elimize raporlar ulaştı, bu yüzden şehirlerarası ulaşımda Afyonkarahisar’ı kullanmak isteyen sürücülerin dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi