Afyon’dan, Suriye'ye, 5 Tır İnsani Yardım Malzemesi
Vali Balkanlıoğlu Tarafından Başlatılan Suriye'ye Yardım Kampanyasında Toplanan Yardımlar Yola Çıktı.
Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde bir araya gelen 20'ye yakın sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan 'Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu' tarafından hayata geçirilen Suriye'ye nakit para, giysi ve gıda yardım kampanyası ile toplanan yardımlar, Vali Balkanlıoğlu’nun katıldığı bir program sonrasında yola çıktı.
Son yıllarda kentte gerçekleştirilen en büyük yardım organizasyonlarından biri olma özelliği taşıyan kampanya ile toplanan yardımların sahiplerine ulaştırılması amacıyla düzenlenen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, platform üyeleri ve hayırseverler katıldı.
Yardım kampanyası ve gönderilecek olan yardımlar hakkında bilgiler veren Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu Sözcüsü ve İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk; “Afyondan Suriye'ye yardım platformu olarak toplanan ayni yardımları sahiplerine ulaştırmak için toplanmış bulunuyoruz. Bizler Afyonkarahisar'da duyarlı STK'lar olarak 13 Kasım Çarşamba günü protokolün ve Afyonkarahisar'lı hemşerilerimizin yoğun teveccühü ve ilgisiyle Afyondan Suriye'ye yardım Platformu olarak tamamen insana dair parolasıyla başlattığımız kampanyada duyarlı hemşerilerimiz her geçen gün desteklerini artırarak devam ettirdiler. Köy ve kasabalarda, ilçelerde ve merkezin çeşitli mahallelerinde mini merkezler oluşturuldu, aynı yardımlar orada birikti ve bugün burada 5 tır tam neredeyse 6. tırın da üçte biri kadar daha yardım toplandı. Bunun yanı sıra İHH resmi hesabına 150 bin TL civarında Suriye için yatırılan para olduğu halen devam ettiği bilgisi ulaştı. Aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyemiz 200 bin TL değerinde 3 kamyon kaliteli bebek maması ihalesi yapmış onlarda daha sonra kampanya dahilinde gönderilecektir.”dedi.
Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu sözcüsü ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk konuşmasının ardından platform adına desteklerinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na, Belediye Başkanı Çoban’a, AKÜ Rektörü Solak adına Rektör Yardımcısı Conkar’a ve diğer destekçilere teşekkür belgesi takdim etti.
Programda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu duygularını şöyle ifade etti; “Suriye’deki yardıma muhtaç insanlara sadece Allah rızası için ve hiçbir kar amacı gütmeden yardım eden Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Suriye’de yardıma muhtaç birçok insan var ve onlar her gün kan ağlıyorlar. Şu anda da onlara yardım eden ülkeler arasında hemen hemen Türkiye’den başka ülke kalmadı. Suriye’ye yardım konusunda en çok yardımda Türkiye’den gidiyor. Orada aç, muhtaç, malı ve canı tehlikeye giren tüm insanlara yardım konusunda duyarlı olan herkese teşekkür ediyor, Allah’ın yardımlarımızı kabul etmesini diliyorum.“
Programda konuşmalardan sonra İl Müftüsü Burhan İşliyen'in, nakit para, elbise ve gıda yardımların ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda Allah’ın izniyle ulaşacağını belirten duası sonrasında yardımlar yola çıktı.
Editör: Haber Merkezi