Afyon’da zemin etüd çalışmaları
 
         Afyonkarahisar’ın jeolojisi, depremselliği, zemin etüt çalışmaları, zemin iyileştirme-güçlendirme çalışmaları  ve Belediyenin gelişmekte olan yeni mimarisi ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.
 
            Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında gerçekleşen toplantıya İmar Ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey, İmar Ve Şehircilik Müdürü Yardımcısı Betül Şen, İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli Jeoloji Mühendisi Halil İbrahim Acar ve şehrimizde faaliyet gösteren Jeoloji Mühendisliği firmaları katıldı. Konu ile ilgili özel sektörde faaliyet gösteren jeoloji firmalarının 1999 Marmara depreminden sonra zemin etüt çalışmalarında teknolojininde gelişmesiyle daha doğru ve güvenilir sonuçlara ulaştıkları bildirildi.
 
DEPREM GERÇEĞİ BİLİNMİYOR
 
            Zemin etüt raporlarında arazide sondaj çalışmaları, laboratuvar ve rapor hazırlama süresinin en az 10 -15 gün içerisinde gerçekleştiğinin belirtildiği toplantıda, Afyonkarahisar’da zemin etüt konusunun önemsenmediği ve deprem gerçeğinin bilinmediğinin altı çizildi.
 
            Bu konuların bilinmesi adına jeoloji mühendisleri olarak gerekli olan tüm tedbir, önlem ve önerileri görsel ve yazılı basında, müteahhit, mimar, mühendislere ve tüm vatandaşlarımızla paylaşıp emniyetli, ekonomik ve esnettik çözümler üretilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
 
       Afyonkarahisar’ın zeminiyle, mimarisiyle daha güzel günlere kavuşması adına  bu tür toplantıların devam etmesi gerekliliğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, katılım  sağlayan tüm jeoloji firmaları temsilcilerine teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi