Afyon’da Sulara 241 Bin Yavru Balık Bırakıldı
Afyonkarahisar’da 241 bin yavru balık çeşitli göl ve göletlere bırakıldı.
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 2013 yılı balıklandırma programı çerçevesinde göl ve göletler bırakılmak üzere Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden 241 bin adet yavru alındığını söyledi. Teslim alınan yavruların göl ve göletlere bırakıldığını belirten Arap, “Doğal göllerimiz ile göletlerimizdeki balık faunasının sürekliliği bizim için önemlidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Balık neslinin sürekliliği için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Halkımıza düşen ise boy ve zaman yasaklarına uymalarıdır.” dedi.
Arap, göl ve göletlerdeki balık neslinin devamının halkın ortak hareket etmesine bağlı olduğunu ifade etti. Arap, boy ve zaman yasaklarına uyulmayıp küçük balıkların avlanmasının ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanmasının balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbe olduğunu anlattı.
Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcıların bu bilinçte olması gerektiğini hatırlatan Arap, “Ayrıca, buradan amatör avcılarımıza ve halkımıza sesleniyorum; Hiç kimse İl Müdürlüğümüzün izni ve bilgisi dışında her ne türde olursa olsun başka kaynaklardan balık getirerek atmasın. Özünde iyi niyetli gibi görünen bu hareket balığın atıldığı göldeki diğer balık türlerinin baskılanmasına ve hatta yok olmasına neden olabilmektedir.” diye konuştu.Cihan Haber Ajansı
Editör: Haber Merkezi