AFYON’DA “CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI” KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ile ilgili yaptığı açıklamada, yeni yapılan camilerde hanımların, çocukların ve engelli kardeşlerimizin rahat istifade etmesi için gerekli tedbirler düşünülmelisi gerektiğini ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Müftü Kabukçu, 2003’ten bu yanan kutlanan hafta ile ilgili bilgiler verdi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda 2011 yılında cami ve çocuk, 2012 yılında cami ve engelli, 2013 yılında camı-kadın ve aile, 2014 yılında cami ve gençlik ana temaları belirlendiğini hatırlatan Kabukçu, bu yılın konusunun ise ‘Cami ve Namazla Arınma olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’daki camiler hakkında da bilgi veren Kabukçu, “Müftülüğümüze bağlı olarak il merkezimizde 241 cami, ilçelerimizin tamamında 912 cami, il genelinde toplam bin 153 cami bulunmaktadır. İl merkezinde 231 imam-hatip, 73 müezzin kayyım, ilçelerde 873 imam-hatip, 151 müezzin kayyım bulunmaktadır” dedi.

Camilerin inşaatları ve bakımı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kabukçu, şunları söyledi:

“Camileri halkımız yapmakta ve yaşatmaktadır. Camilerin inşaatında mühendislik işlemlerini, yerel ihtiyacı ve var olan imkanları asla göz ardı etmemeliyiz. Camilerimiz mimari olarak da estetik olarak da günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlanmalıdır. Yeni yapılan camilerde hanımların, çocukların ve engelli kardeşlerimizin rahat istifade etmesi için gerekli tedbirler düşünülmelidir.”

Müftü Kabukçu’nun kutlamalar ile ilgili basın mensuplarının sorularının yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi 
Editör: Haber Merkezi