Afyon, Sağlıkta Çağ Atlayacak..
Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, kentte kamu sağlık hizmetinin 2 bin 370 personel ile verildiğini belirterek, 2014 yılına teknik yeni teknik cihazlarla girmeyi hedeflediklerini anlattı. Erenoğlu, "Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'nce birliğimize 997 bin lira ödenek tahsis edilmiş olup bu ödenekle 5 Aralık 2013 tarihinde yapılacak olan ihaleyle üst düzey Anjiografi cihazı alınacaktır.” dedi.
Genel Sekreter Erenoğlu, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetinde tasarrufun önemli olduğunu dile getirdi. Erenoğlu, "Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizin 4 milyon TL olan elektrik giderini, 2014 yılından itibaren geçerli olan ihale ile yıllık elektrik fatura bedelinin 3 milyon 650 bin liraya düşürerek, yaklaşık 450 bin lira tasarruf sağladık. Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizin tüm telefon hatları faturaları tek bir havuzda toplayarak 14 bin liralık faturayı 6 bin 500 liraya düşürdük. Buradan yaklaşık 7 bin liralık tasarruf sağlanmıştır." diye konuştu.
Birliğe bağlı sağlık tesislerinin bilgi işlem hizmet alımlarının ihalesi birleştirildiğini belirten Erenoğlu,
2014 yılından itibaren tek firma tarafından hizmetin yürütülmesi sağlanacağını anlattı. Erenoğlu, şunları söyledi: "Birlik kurulmadan önce yapılan ihaledeki 16 kalem tıbbi sarf malzemesi, 2013 yılında yapılan ihaleyle tekrar alınmıştır. İhaleyle yüzde 27,79 oranında daha ucuza temin edilmiştir. Birlik olarak olması gerekeni kısıtlamak yerine, kamu kaynaklarının etkin, verimli ve yerinde kullanımını sağlamak noktasında farkındalık oluşturmak ve insan odaklı sağlık hizmeti sunumundan taviz vermemek koşulu ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Editör: Haber Merkezi