Afyon Motor Sporları Merkezi’nin Tanıtımı Yapıldı.

Türkiye Motor Federasyonun projelendirip Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığının iş birliği ile hazırlanan Afyon Motor Sporları Merkezi’nin tanıtımı yapıldı.
 
Afyon Spor Kompleksi yerleşkesi içerisinde 164 bin metre karelik alan içerisinde yer alan Afyon Motor Sporları Merkezinin tanıtım programına Valimiz Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
7 farklı sınıfta hem sporculara, hem de adrenalin sevenlere hizmet verecek olan Afyon Motor Sporları Merkezi’nin tanıtımında sırasıyla Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmalarının ardından söz alan Valimiz Aziz Yıldırım: “Aslında burada yapılacak faaliyetler ile ilgili teknik bilgileri, hem Sayın Belediye Başkanımız, hem de Federasyonu Başkanımız nasıl yapılacağını güzel bir şekilde anlattılar. Ben olaya farklı bir yönden bakmaya çalışacağım. Yarışmak insanın doğasında vardır. Yarışmak illaki kendini üstün gösterme değil, yapılan işin daha güzel hale getirilebilmesi yarışması olarak da düşünülebilir. Yani bir işi yapıyorsunuz ertesi gün bakıyorsunuz ki bunu şöyle yapsam daha güzel olurdu diye düşünebiliyoruz. Tabii ki bunlar hayatı güzelleştiriyor. Burada yapılan Spor Kompleksinin bir eksiğini tamamlayan değerli Belediye Başkanımıza, Federasyon Başkanımıza, Gençlik Spor İl Müdürümüze ve bu konuda buradaki pistlerin hazırlanmasında bizlere yardımcı olan değerli arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Her zaman bizim ve gençlerimizin televizyonlarda izlediği yarışmaları artık burada ve yapılacak olan diğer pistlerde canlı olarak görebileceğiz. Belki televizyonlarda izlediğimiz ve kendilerine hayran kaldığımız dünyaca ünlü ve herkes tarafından tanınan motokroscuları, motor yarışmacılarını belki burada yarışırken göreceğiz. Hakikaten önemli bir faaliyet, hayatı güzelleştiren işlerdir bunlar. Belki bu alanda değerli Federasyon Başkanımızın söyledikleri gibi belki yeni sporcularımız yetişecektir. Burada yarışan dünyaca ünlü motokrosçuları işte dünyanın başka başka ülkelerindeki önemli yarışlarda seyredeceğiz. Neden bizim beş tane daha Kenan Sofuoğlu’muz olmasın. Bunlar önemli, bunun içinde bizlerde burada gayret sarf edeceğiz. İnşallah bu vesileyle başka bir alanda, başka bir sporda çağ açılıyor, bunu da hepinize müjdelemiş olalım. Bütün sebep olanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Gençlik Spor Bakanımıza, tatbikî bizim yani Afyonkarahisar’ımızın değerli evladı değerli Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Belediye Başkanımıza, Federasyon Başkanımıza ve emeği geçen herkese sizlerin huzurunda defalarca teşekkürü bir borç biliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.“dedi.
 
Konuşmaların ardından 15-16 Ekim 2016 tarihinde İspanya’da düzenlenen Honda 650 F Gençler Şampiyonasında Dünya 3.sü olan Harun Çabuk’un da aralarında bulunan sporcular ve protokol üyeleri  günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
2016 yılının sonuna kadar motokros, enduro, süperenduro, atv ve süpermotobranşlarında hizmet verecek olan ayrıca 2017 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan Drag Pisti ve Yarış Pistleri ile Spor Turizmine katkı sağlayacak olan tesisin tanıtım töreni sporcuların motosiklet gösterileri ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi