Afyon Eğitim Vakfı Bursları İçin Müracaatlar Devam Ediyor

Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AEV’in başarılı üniversite öğrencilerine yönelik burs müracaatlarının başladığını kaydetti.

Afyon Eğitim Vakfı, Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı veya Afyonkarahisar doğumlu, ön lisans ve lisans öğrenimi gören öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında, 9 ay boyunca burs veriyor. Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AEV bursları hakkında yaptığı açıklamada “Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı veya Afyonkarahisar doğumlu ön lisans ve lisans öğrenimi gören öğrencilere 1987 yılından bu yana burs vermeye devam eden Afyon Eğitim Vakfına burs müracaatları 1 Ağustos tarihinde başladı ve 30 Eylül’e kadar devam edecek. Afyon Eğitim Vakfına burs müracaatları afyonegitimvakfi.org sitesi üzerinden internetten alınıyor ve bursiyerler bir program yardımıyla objektif kriterlere göre belirleniyor. Bursiyer seçiminde ailenin sosyo-ekonomik durumu ve öğrencilerin başarıları göz önüne alınıyor. Bursiyer belirleme kriterleri Vakfın internet sayfasında yayınlanıyor. Bursiyer belirleme sonuçları yine AEV internet sitesi ve Instagram sayfalarında yayımlanacaktır. Burs için müracaat edenlerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) haricinde başka bir kurum, vakıf, dernekten burs almamaları gerekiyor” dedi.

Serteser, açıklamasına şöyle devam etti:

“Afyonkarahisarlı ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Her yıl bursiyer sayımızı artırmaya gayret ediyoruz. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 662 öğrencimize burs desteği sağladık. Gelirimizin tamamına yakını hayırseverlerin bağışlarıdır. Daha çok ihtiyaç sahibi öğrencimize ulaşabilmek için desteklerinizi bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi