AFYON DEVLET HASTANESİ, İLKLERİN HASTANESİ
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi İlklerin Hastanesi Olmaya Devam Ediyor.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, göz hastalıklarının tedavisinde ve cerrahisinde kullanılmak üzere alınan tıbbi cihazların ve yeni açılan Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakımının basına tanıtımı yapıldı.
“Halkımızın yararını gözeterek, çalışanlarımızın daha iyi koşullarda daha iyi cihazlarla hizmet vermeleri için elimizden geleni yapacağız.”
Devlet Hastanesine kazandırılan cihazlarla ilgili konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU Kamu Hastanelerinin kurulumundan kısa bir süre sonra Afyon İlinde güzel işlere imza attıklarını belirterek son olarak göz kliniğine çok önemli ve işlevli cihazların alındığını söyledi.
Bunun yanında İlimizin büyük eksikliği olan yoğun bakım yatak sayısının söz verdikleri gibi 27’den 40’a çıkardıklarını da hatırlattı. “Bunun mutluğunu yaşıyoruz “ diyen Dr. ERENOĞLU bu rakamı yılsonunda da 60’a çıkartmayı hedeflediklerini vurguladı. Daha öncede defalarca yoğun bakımın önemine değindiklerini dile getiren Ayhan ERENOĞLU konuşmasına şöyle devam etti:
“Yoğun bakım eksikliği nedeniyle diğer illere giden hasta ve hasta yakınlarının sıkıntılarını biliyoruz. Ağustos sonunda 54’e çıkarmaya çalışacağız. Çünkü personel sıkıntımız maalesef mevcut. Personel eksikliğini giderdikten sonra yeni birimlerimizi de açacağız. Şu anda 40 yeterli bir sayı. Afyonumuza hayırlı olmasını diliyorum.
Bizler cimriyiz ancak tıbbi cihaz konusunda bu cimrilik söz konusu olamaz. Halkımızın yararını gözeterek, çalışanlarımızın daha iyi koşullarda daha iyi cihazlarla hizmet vermeleri için elimizden geleni yapacağız. Bunun için önce Devletimize, üst düzey bürokratlara ve en önemlisi Devlet Hastanesi Yöneticisine ve Başhekimine ve diğer idarecilerine teşekkür ediyoruz “
“Göz Cihazlarının Temini İçin 375 Bin TL, 9 Yataklı Yoğun Bakım İçinse Takribi 350 Bin TL Harcandı”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan ARSLAN’da yaptığı sunumunda Devlet Hastanesi hakkında yaptığı sunumda, aylık poliklinik sayılarının yaklaşık 75 bin olduğunu belirterek Devlet hastanesinin küçük bir ilçe olduğunu hatırlattı. Günlük 3 bin 500 hastanın poliklinik hizmeti almak için hastaneye geldiğini, yanında mutlaka refakatçilerinin olduğunu, 500 hastanın yattığını ve yatan hastaları ziyarete günde en az 2 kişinin geldiğini de ekleyerek bin 400 çalışanında olması münasebetiyle günlük hastaneye giren ve çıkan insan sayının 11 bin ila 15 bin kişi olduğunu söyledi.
“Afyon’da hizmet sektöründe böyle bir kurum olduğunu düşünmüyorum “ diyen Dr. ARSLAN Afyon’da hizmet sektöründe daha büyük bir tesisin olmadığını da söyledi.
Diğer taraftan yatak doluluk oranlarının ortalama % 70- 75’lerde olduğu dile getiren Hasan ARSLAN ameliyathane hizmetlerinde de güzel rakamlara sahip olduklarını söyleyerek “günlük 70- 80 ameliyatın yapılması Devlet Hastanesinin büyüklüğünü ortaya koyuyor “ dedi.
Yoğun Bakım Hizmetlerine de değinen Hasan ARSLAN konuşmasına şöyle devam etti:
“ 16 yataklı genel yataklı, 6 nöroloji yataklı, 5 kardiyoloji yataklı olmak üzere toplam 27 yataklı yoğun bakım hizmeti veriyorduk. Çalışmalarımızın sonucunda kardiyoloji yoğun bakım yatak sayısını 9’a çıkarttık. Hiç olmayan Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakımını da dün itibariyle hizmete açtık. Toplamda 40 yatağa ulaşmış bulunuyoruz. Bunun gerekliliğini yoğun bakım yatak doluluk oranları en iyi şekilde gösteriyor. Aylık ortalama yoğun bakım yatak doluluk oranı % 90’ların üzerinde.   Göğüs hastalıkları yoğun bakımını faaliyete geçirmemizle birlikte daha rahat çalışacağız. Hastalarımız da diğer illere ya da diğer hastanelere yoğun bakım yokluğu nedeniyle gitmeyecek. “
Göz cihazlarının temini için 375 bin TL bedel ödendiği 9 yataklı yoğun bakım içinse takribi 350 bin TL harcandığının vurgulamasını yapan Dr. Hasan ARSLAN yoğun bakım ünitesinin tıbbi olarak son derece önemli donanıma sahip olduğuna dikkatleri çekti.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Temel KULALI ‘da yeni alınan göz cihazları ile ilgili yaptığı tanıtım toplantısında 12 yıldır bu hastanede görev yaptığını ve 12 yıldır 2. Basamak seviyesinde tanıtımı yapılacak olan cihazlar ilk defa alındığını ve kullanıma başladıklarını söyleyerek “bu yüzden yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum”   dedi. Hastaneye alınan Göz Anjiyografisi, Lazer cihazları, Göz Tomografi cihazı ve göz tansiyonu ölçümü cihazlarının en son model teşhis ve takip cihazları olduğunu vurgulayarak bundan böyle göz hastalıklarının teşhis, tedavi ve cerrahisinin daha kolay olacağını dile getirdi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Devlet Hastanesi Yöneticileri ve basın mensupları göz cihazlarını ve göğüs hastalıkları yoğun bakımını yerinde görmek üzere klinikleri ziyaret ettiler.
Editör: Haber Merkezi