Afyon CHP Teşkilatından Anneler Günü Etkinliği

CHP İl ve İlçe örgütleri yönetici ve eşlerinin ve Cumhuriyet'e gönül vermiş annelerin yoğun katılımıyla Anneler günü kahvaltısı Bizim Kır Bahçesinde yapıldı.

CHP İl Kadın Kollar Başkanı Şenay Sarman, Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever, İl Sekreteri Halil Albayrak günü anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman konuşmasında;

“Ülkemizin çağdaş ve aydınlık yarınlarını inşa eden çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde büyük emeği olan kadınlarımız, annelik sorumluluğunun yanında ülkemizin en zorlu dönemlerinde özellikle de Kurtuluş Savaşımızda fedakar ve güçlü duruşlarıyla karşılaşılan engellerin nasıl aşılacağını göstermiştir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve üzerinde dolaştırılan kara bulutlara karşı annelerimizin, kadınlarımızı taşıdıkları görev ve sorumluluklar en az Kurtuluş Savaşı yıllarındaki ölçüde önem taşımaktadır. “ dedi.

CHP İl Kadın Kollar Başkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde hanımın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladı.

İlçe Merkez Başkanı Vedat Sever konuşmasında;

“Mayıs ayının ikinci Pazar günü her yıl Anneler Günü olarak anılır. Yılda bir gün annemize olan sevgimizi, saygımızı anlatmamıza yeter mi? Elbette yetmez. Her yerde her zaman aradığımız, yardımını istediğimiz Annelerimizin günü her gündür.

Sevgili Anneler biliyorsunuz 24 Haziran 2018 de yapılacak bir erken seçim vardır. Bu seçim ülkemiz, halkımız ve bilhassa rejimimiz için çok önemlidir. Ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün, yokluk ve yoksulluklar içinde kurarak bize emanet ettiği, laik, sosyal ve hukuk üzerine kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rejimini değiştirmek istiyorlar. Size soruyorum: Buna izin verecek miyiz? Elbette hayır! Sizler istemedikçe bunu gerçekleştiremeyecekler.

Sevgili Anneler, bizlere bu yaşanası ülkeyi emanet eden başta M.Kemal Atatürk’ü, Annesi Zübeyde Hanımı, ebediyete göçmüş tüm annelerimizi kutluyorum.” dedi.

İl Sekreteri Halil Albayrak konuşmasında;

“Cumhuriyet’imizin kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım nezdinde ebediyete göç etmiş annelerimizi de rahmetle anıyoruz.

Kadına bahşedilip erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başsında annelik gelmektedir. Her annenin kendi yavrusunu canından çok sevdiğini söylemeye gerek var mı bilmiyorum? Karnında dokuz ay taşıdığı her türlü bakımını yapıp, başucunda uykusuz geceler geçirdiği yavrusunu her anne hiçbir karşılık beklemeden sever.

Nazım Hikmet’in dizeleri der ki: “ Analardır adam eden adamı. Aydınlıklardır önümüzde gider. Sizi de ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler.”

Ülkemizde yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizler önce annelerimizi etkileyip, geleceğimize yönelik her kaygı önce onların yüreğinde kor ateşe dönüşüyor. Terör olaylarında, iş kazalarında, madenlerde yitirilen canlar önce annelerin yüreklerini dağlıyor.

Tarihimize baktığımızda “bebem anasız büyürde vatansız büyümez” diyerek 3 aylık bebeğini bırakıp cephede savaşa katılan Nene Hatunların, Nezahat Onbaşıların, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların, Halime Çavuşların ve yüzlerce kadın ve anaların mücadeleleriyle bu günlere geldi ve bugün Ortaçağ zihniyetiyle yönetmek isteyen bir güç ile Cumhuriyet’in belirlediği çağdaş ilkeler arasında bir çizgideyiz. Yapacağımız seçim ve yapacağımız çalışmalar sadece bizim değil ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini şekillendirecektir.

Bu güzel organizasyonu düzenleyen Kadın Kolu Başkanımız Şenay Sarman’a ve ekibine CHP adına teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi