Afyon Belediyespor şampiyonluğunu kutladı

ŞAMPİYONA YAKIŞIR KUTLAMA

Basketbol 1. Ligi (TBL) play-off finali dördüncü maçında deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ni 74-70 yenerek seriyi 3-1 kazanan ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselerek göğsümüzü kabartan Afyon Belediyespor’un şampiyonluk kutlaması yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce Afyonkarahisarlı’nın katıldığı kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.

BİNLERCE AFYONKARAHİSARLI KUTLAMALARA KATILDI

Şampiyonluk kutlamasında taraftarlar süper lige yükselmenin keyfini çıkarttı. Takım otobüsüyle alan giren basketbolcular meşaleler ve tezahüratlarla karşılayan taraftarların sevinci görülmeye değerdi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet, sporcular ve binlerce taraftarın eşlik ettiği kutlama töreninde şampiyonluk kupasını kaldırın Afyonkanahisarlılar doyasıya eğlendi.

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

Afyon Belediyespor’un muhteşem bir zafere imza attığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basketbolcuların göğsümüzü kabarttığını söyledi. Afyonkarahisar’ın birçok alanda olduğu gibi sporda da büyük bir değişime imza attığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gayretleriyle bu yıl Dünya Motokros Şampiyonası’nın ilimizde düzenleneceğini söyledi. Afyonkarahisarın termal, sağlık ve spor turizminde şampiyon olduğunu dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, spora destek olan herkese teşekkür etti. Başarının mimarı Afyon Belediyespor Yönetimi, teknik heyeti ve sporcuları tebrik eden Bakan Eroğlu, taraftarların takımı yalnız bırakmadığına dikkat çekti.

“SPORDA ÇAĞ ATLADIK”

Afyonkarahisar’ın sporda çağ atladığını söyleyen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise başarıda emeği olan herkesi tebrik etti. Afyonkarahisar’ın içine sığamayan bir konumda olduğuna işaret eden Vali Tutulmaz; üç büyük şehrin dışında hiçbir ilde Afyonkarahisar kadar futbol, basketbol ve voleybolda üst ligde başka bir vilayetin olmadığına işaret etti. Şampiyonluğun hayırlı olmasını temenni eden Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar’a bu mutluluğu yaşatan başta Sayın Bakanımız olmak üzere Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza, futbolcularımıza, basketbolcularımıza ve özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“51 İL ARASINDA SÜPER LİG’DE BASKETBOL TAKIMI OLAN TEK İL AFYONKARAHİSAR”

Kutlamalara katılan tüm Afyonkarahisar’lılara selam ve muhabbetlerini sunarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “2013 yılında üç tane sıfırdan kulüp kurduk. Biri basketbol, biri futbol bir diğeri ise voleybol kulübüydü. Futbolda dört yılda Spor Toto 1. Lig, voleybolda üç yılda en üst lig olan Efeler Ligine yükseldik. Futbol’da Türkiye’de en üstteki 36 ilden bir tanesiyiz. Voleybolda Türkiye’de en üstteki 12 ilden bir tanesiyiz. Basketbolda da tarihi başarıyla Türkiye’deki 16 kulüpten bir tanesiyiz. Ancak, basketbolda şöyle bir fark var. Türkiye’de 51 il arasında Süper Lig’de basketbol takımı olan tek il Afyonkarahisar…. İstanbul’un yedi tane kulübü var. İstanbul’u çıkardığımız zaman sadece Anadolu’dan sekiz ilin Süper Lig’de basketbol takımı var. O sekiz ilden bir tanesi de Afyonkarahisar” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR”

Tarihi başarıda büyük emekleri herkesi tebrik eden Başkan Burhanettin Çoban, “Teknik heyetimizden, sporcularımıza Kulüp Başkanımız Hüseyin Çetinbaş ve değerli yönetim kurulu üyelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sayın Valimiz geldiği günden bu tarafa futbola basketbola büyük destek veriyor. Huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Yine Belediye çalışanlarımıza, kulüplerimize kaynak bulma noktasında büyük gayret gösteriyorlar kendilerine teşekkür ediyorum. AFJET şirketimize teşekkür ediyorum onlarında büyük katkıları oldu. Buralara çok zor çıktık. Ancak buralarda kalmak için hem futbolda hemde basketbolda ciddi desteğe ihtiyacımız var. Afyonkarahisarlılar’ın bu desteği vereceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygularla şampiyonluğumuzun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederken, emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.

“O SENE BU SENE PAROLASIYLA YOLA ÇIKMIŞTIK”

Basketbolda alınan tarihi başarıda emeği geçenleri tebrik eden İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel; başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere, Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve sporcuları tebrik etti. Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ise spordaki başarıların kendisini onurlandığına işaret etti. Futboldan sonra basketbolda da Afyonkarahisar’ın yeni bir bayram yaşadığını aktaran Özkal, başarıda emeği geçenleri teşekkür etti. “Bu sene, O Sene “ parolasıyla çıktıkları tarihi bir başarıya imza attıklarını dile getiren Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş ise çıktıkları bu yolda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ederek yönetim, teknik heyet ve sporcuları ayrı ayrı tebrik etti. Havai gösterileriyle doruğa çıkan kutlamalarda yapılan konuşmaların ardından sporcular taraftarların tezahüratları eşliğinde alandan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi