AFYON BELEDİYE ARITMA TESİSİ ÖRNEK OLDU
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Afyonkarahisar'da ilkler arasında yerini aldı.
Son teknolojik gelişmelere göre bizzat Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından projelendirilen tesis yine Bakan Eroğlu'nun büyük desteğiyle tamamlandı.
220 BİN NÜFUSA HİTAP EDİYOR
Tesiste evsel nitelikli atık sular ile ön arıtmadan geçirilen endüstriyel atık sular biyolojik yöntemler kullanılarak arıtılıyor. Günlük 44 bin metreküp atık su bertaraf kapasitesine sahip arıtma tesisinde, Afyonkarahisar Merkezi ile birlikte merkeze bağlı 6 belediye ve 10 köyün (220 bin nüfus) atık suları arıtılıyor. Bu bölgede ikinci yine bir ilki hayata geçirmeyi planlayan Afyonkarahisar Belediyesi'nin arıtılan atık suların tarımsal sulamada kullanılması için başlattığı çalışmalar ise devam ediyor.
Çevre bilincinin aşılanması konusunda da çeşitli projelere de imza atan Birlik; 'Atık Deyipte Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar" isimli bir projeyle çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Projede 60 okuldan 3000 öğrenciye, 300 sanayi ve işletme yöneticisine, Atıksular ve Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi anlatılarak, bilinçlendirme konusunda eğitimler verildi.
Editör: Haber Merkezi