Afyon Barosu'nda Genel Kurul Heyecanı

Afyonkarahisar Barosu, İkbal Termal Otel’de Genel Kurul heyecanını yaşıyor.

Genel Kurula Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Baş Savcı Adem Yazar, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve çok sayıda hukukçu katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, ''Ben de bir hukukçu olarak adalet sistemini ve bu sistemin içerisinde savunmanın önemini gayet iyi biliyorum. Savunma, en az yargı ve adalet kadar kutsal bir kamu görevidir’’ dedi. Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(Adalet Mülkün Temelidir) sözünü sıklıkla kullanıyoruz. Nasıl insan yaşamı için her şeyin başı sağlıksa bir ülkenin yaşamı da adalete bağlıdır. Çocuklarınızın arasında bile adalet tesis edemezseniz evde huzur olmaz. Bu nedenle adalet, evrenin temeli aslında. Adalet sistemi içerisinde ise savunmamın görevi çok büyük, çünkü kişi suçlu dahi olsa onun da adil bir ceza alma hakkı var. Ancak zor bir meslek icra ediyorlar. Zaman zaman adliyelerde hacze gidilen evlerde saldırıya uğruyorlar. Son olarak ilimizde bir avukat arkadaşımızı kaybettik. Yürüttüğü bir dava yüzünden cinayete kurban gitti. Her türlü tehlikeye açık bir kurum.''

Mevcut Başkan Turgay Şahin'in tek aday olduğu genel kurulda, divan başkanlığına oy çokluğu ile CHP Milletvekili Ahmet Toptaş seçildi.
Milletvekili Toptaş, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

''Bütün meslekler önemlidir ama savunmanın diğer mesleklerden çok daha önemli olduğunu biliyorum. Savunma mesleğinin içerisinde bulunduğu sıkıntıları da gayet iyi bilmeme rağmen bu sorunların çözüleceği yerde giderek arttığını da görüyoruz. Şimdi Türkiye'de öyle yargılamalar görüyoruz ki, artık avukatların o yargılamada bulunmasına ihtiyaç yok, çünkü müvekkili var. Hatta yeni bir yasal düzenleme hepiniz tanıksınız, avukat gelmediği zamanda süre verilir, eğer gelmezse karar verilir. Yani savunmaya ihtiyaç duymadan yargılama dönemine girmiştir Türkiye.''

Baro Başkanı Turgay Şahin ise, başkanlık dönemlerindeki çalışmalarını anlattı. Şahin, mesleği en iyi şekilde özetlediğini belirttiği ‘Ben avukatım’ adlı şiiri okudu.

Faliyet raporlarının okunmasından sonra tek listeyle seçime geçildi.
Editör: Haber Merkezi