Afyon, 28 Kasım Perşembe’den İtibaren Kışı Yaşacak..
Afyonkarahisar 5. Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, kentte 28 Kasım Perşembe gününden itibaren kentte kış mevsiminin yaşanmaya başlayacağını kaydederek, “Çarşamba gecesi yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, sıcaklıklarda da 7 derece birden azalarak 8 dereceye kadar düşecek” dedi.
Bugünden başlayarak hava sıcaklıklarında azalma olacağını ifade eden Alaçam, bugün kentte ara ara yağmur geçişlerinin beklendiğini söyledi. 24 Kasım Pazar günü yağış beklenmediğini de aktaran Alaçam, 25 Kasım Pazartesi’den itibaren ise kentte başlayacak yağışlarla beraber, hava sıcaklıklarında da düşüş olacağını bildirdi.
 Yağışların pazartesi, salı ve çarşamba günleri devam edeceğini de anlatan Alaçam, “Kentimiz kış mevsimini ise 28 Kasım Perşembe günü yaşamaya başlayacak. Ayrıca 27 Kasım Çarşamba günü kentimizin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurda bekliyoruz. Bunun yanında perşembe günü sıcaklıklar mevsim normalleri olan 8 dereceye kadar düşecek. Özellikle çiftçilerimiz çarşamba gecesi ve perşembe sabahı için don olaylarına karşı dikkati olmalılar. Bunun yanında sürücülerimiz de yağışlar konusunda dikkatli olmalılar” dedi.Öte yandan Alaçam, pazartesi ve salı günleri için lodos uyarısında da bulunarak, özellikle soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.İHA
Editör: Haber Merkezi