AFSÜ Rektörü Prof.Dr.Okumuş Geleceğin Eczacıları ile Buluştu

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2021-2022 akademik yılı öğrenci buluşmaları kapsamında AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. AFSÜ’de, ilaç sektörünün her kademesinde aktif görev alacak yenilikçi ve girişimci eczacılar yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, ilaç ar-ge çalışmaları yapacak, donanımlı ve vizyoner yeni nesil eczacıları topluma kazandırmayı arzu ettiklerini söyledi.

Zafer Sağlık Külliyesi Mavi Salondaki buluşmada AFSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Murat Gönülalan ve Dr. Öğr. Üyesi Nurnehir Baltacı Bozkurt ile AFSÜ Genel Sekreteri Kutay Erşen de hazır bulundu.

Konuşmasında AFSÜ’deki mevcut ve ileriye dönük çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okumuş, üstün beklentileri yakalamak adına atılan adımların meyvesini zamanla vereceğini söyledi.

AFSÜ Eczacılık Fakültesinin Türkiye’deki tüm eczacılık fakülteleri arasında yedinci sıradan öğrenci aldığına işaret eden Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’yü gerçekten iyi puanlarla tercih eden öğrencilerin memnun kalacakları bir öğretim sistemini işler hâle getirmek istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin en az 6 ay ar-ge merkezinde ve 6 ay da sahada çalışmasını sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Okumuş, toplumumuzda eczacılığın sadece esnaflık olarak algılanmasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Okumuş, ilaç geliştirecek, ilaçların ar-ge çalışmalarını yürütebilecek, üretim süreçlerine hâkim, sahaya çıktığında sağlık sektörüne değer katacak eczacılara yönelik bir eğitim müfredatı uyguladıklarını kaydetti.

Zafer Sağlık Külliyesindeki ilaç üretim tesisinin yakın gelecekte faaliyete geçeceğini müjdeleyen Prof. Dr. Okumuş, başlangıçta fason bile olsa ilaç üretimine başlamayı planladıklarını söyledi. İlaç ve aşılara yönelik faz çalışmalarının yapılacağı laboratuvarın inşasının da devam ettiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, bu tesiste gönüllü bireylerin uzun soluklu katılımıyla gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların yürütüleceğini bildirdi.

Soru cevap şeklinde geçen ve öğrencilerin talep, öneri ve yorumlarının not alındığı etkinlik fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi