AFSÜ Öğrencileri Afyonkarahisar’ın Doğal ve Tarihi Zenginliklerini Tanıdı

Öğrencilerimiz, AFSÜ Genç Kızılay topluluğunun iki günlük gezi programı ile Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıdı. İl Kültür Turizm Müdürlüğünün rehber ve ulaşım; Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğünün kılavuz desteği ile gerçekleştirilen programda Frigya ve Milli Mücadele alanları gezisi ile şehitlik ziyareti yapıldı.

Farklı öğrenci grupları ile düzenlenen programın ilk gününde İhsaniye ilçesindeki Frigya güzergâhı gezilerek bölgenin tarihi anlatıldı ve Frig uygarlığına ait kalıntılar hakkında bilgi verildi. Programın ikinci gününde ise Şuhut ilçesindeki Büyük Taarruz Karargâhı ve Atatürk Evi ziyaret edildi.

Büyük Taarruz Karargâhında öğrencilerimize Kurtuluş Savaşı ve savaş esnasında Afyonkarahisar’da yaşananlarla ilgili detaylı açıklamalar yapıldı. Büyük Taarruz Karargâhından Çakırözü Köyüne geçildi ve Avlağı Yaylasında ordumuzun toplanma alanları ve Kocatepe’ye yürüyüş güzergâhı anlatıldı. Kocatepe’ye çıkıldığında ordumuzun hangi düşman mevzilerine hangi birliklerle harekât düzenlediği ve önemli bazı kayıpların nerelerde verildiğine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimizin Çiğiltepe, Belentepe, Tınaztepe Küçükkalecik Sivrisi gibi Milli Mücadelenin önemli mekânlarını yakından görme ve Kurtuluş Savaşının nasıl güç koşullar altında kazanıldığını anlama fırsatı yakaladığı gezinin son bölümünde, sırasıyla Yzb. Agâh Efendi Şehitliği, Çiğiltepe Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Merkezleri de ziyaret edildi.

Editör: Haber Merkezi