AFSİAD Sayın İle Devam Dedi

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği 22. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Genel Kurul'da mevcut başkan Kadir Sayın tekrar seçilerek güven tazeledi.

Akrones Termal Otel'de yapılan ve AFSİAD Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği AFSİAD 22.Olağan Genel Kurulu'nun Divan Kurulu Başkanlığını Rifat Tekbaş, Divan Kurulu Üyeliklerini Gönül Ar Güngör ve Yücel Albay yaptı.

Genel Kurul, Divan heyetinin teşekkülü sonrası Kadir Sayın’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü, 2020-2023 yılları arasında yapılan faaliyetleri kapsayan video sunumu ile devam etti.

"HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ"

AFSİAD 22. Genel Kurulunda seçim oturumunun gerçekleştirilmesinden sonra yeniden Başkan seçilen Kadir Sayın bir teşekkür konuşması yaptı. Görev yaptığı 3 yılı değerlendiren Sayın, kendisinin ve Yönetim Kurulunun yeniden bu göreve layık görülmesinden dolayı Genel Kurula katılan AFSİAD Üyelerine teşekkür etti. Başkan Sayın, "Pandemi döneminde tamamlayamadığımız, yapamadığımız projelerimiz vardı. Bu projelerimizi önümüzdeki dönemde hep beraber başaracağız. Bizlerin başarısı sizlerin desteğiyle oluyor. Sizden ricamız bizleri ateşleyin. Bizlere yurt dışına gidelim, URGE'ler, ARGE'ler yapalım deyin, yönetim olarak her birimiz bu noktada hazırız. Bizlere yol gösterin. Bu emaneti yönetim olarak en güzeliyle, en iyi şekilde ileriye dönük pozisyonda teslim etmek adına mücadele ediyoruz. Çok sağ olun, şeref verdiniz, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

AFSİAD 22. Olağan Genel Kurul sonrası görevine devam eden Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

"DERNEĞİN İSMİ AFYONKARAHİSAR SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ OLDU"

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin ismini Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak değiştirme kararı aldıklarını kaydederek, dernek isminin Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları olarak değiştirilmesinin ana nedeninin her alanda yeniliğe ve gelişime katkıda bulunan, iş dünyasında da fark yaratarak yaşamın her alanında iz bırakan kadınların iş dünyası sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Sayın, "Öncelikle bu görevi tekrardan bana addettiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Biz bundan aşağı yukarı 3 yıl önce bu sürece başladık. Bu süreçte genel itibariyle pandemi bizi etkiledi. Pandeminin etkilemesiyle beraberinde sosyal ilişkilerimiz biraz daha böyle uzaktan uzağa olmak zorunda kaldı. Bu süreçte, faaliyetlerimizi çeşitlendirmeye, paydaşlarımızın sayısını ve iş birliklerimizi artırmaya, gündemle ilgili birçok konuda fikir öneri ve görüşlerimizi paylaşarak bir araya gelemediğimiz siz değerli Üyelerimiz ile ilişkilerimizi sıcak tutmaya ve sürekli iletişimde olmaya gayret gösterdik. ülkemizi ve toplumu ilgilendiren birçok konuda katkı koymaya önem verdik” dedi.

AFSİAD ÜYELERİ İLE İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ ADINA DÜZENLİ OLARAK ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

Yakın zamanda da, AFSİAD Üyeleri ile iletişimin sağlanması, ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla

ziyaretlere başladıklarını kaydeden Başkan Sayın, "Bununla alakalı olarak 2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına özel olarak, dünya genelinde 2023 adet hazırlanan anı madalyonu projesine AFSİAD olarak katıldık ve Üyelerimize özel olarak adlarına tahsis yapıldı. Bizde bu güzel hatıra vesilesi ile hem üyelerimiz ziyaret edelim hem de hazırlanan anı madalyonlarını verelim istedik.

Yaklaşık iki hafta boyunca tüm üyelerimizi ziyaret etmeye çalıştık, Bu kısa sürede gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gidemediğimiz Üyelerimiz oldu. Önümüzdeki haftalarda ziyaretlerimize yine başlayacağız ve ziyaretlerimizi tamamlayacağız.

Yaptığımız ziyaretlerde istişare, sohbet, diyalog ortamını gördüğümüzde siz değerli Üyelerimizi ziyaret etmenin bizim için çok kıymetli olduğunu gördük.

Ve yeni dönemde Yönetim Kurulu olarak belirli aralıklar ile üyelerimizi ziyaret etme kararı aldık. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla biz 36 ayı birlikte geçirdik. Bu süreç içerisinde benim her zaman yanımda oldular" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL BİR BİRLİKTELİK, GÜZEL BİR EMANET"

AFSİAD’ın 22. Genel Kurulunda Başkan Sayın konuşmasını şöyle sürdürdü: "AFSİAD'a yakışır kurumsal kimliği olan bir ofise geçelim dedik. Yeni AFSİAD ofisinin tüm tadilat ve dekorasyon işlemlerini Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ile birlikte üstlendik. Bundan dolayı sizlerin nezdinde Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum

AFSİAD’dan ÜRETEN ŞEHİR AFYONKARAHİSAR İÇİN BÜYÜK BİR PROJE

AFSİAD öncülüğünde Afyonkarahisar’ın sanayileşmesine, sanayileşirken nitelikli iş gücüne, istihdama ve ihracat odaklı üretimine katkı sunacak dolayısıyla sadece ekonomi alanında değil her anlamda kalkınmasına ön ayak olacak Afyonkarahisar 100.Yıl Makine İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi projesinden bahseden Başkan Sayın şunları söyledi, “ Paydaşımız olan İstanbul AFSİAD ile aşağı yukarı 12 aydır bu OSB projesi için uğraş veriyoruz. Bu Organize Sanayi Afyonkarahisar'ın gelecekteki orta ve üst düzey teknolojiye geçişi için büyük önem ifade ediyor. Bu süreçte de genel itibariyle şu anki aşamalar çok güzel gidiyor. Burada gerekli olan bürokrasiyi aşmakla alakalı hem Afyonkarahisar Valiliği hem Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası hem de Susuz Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile sürekli iletişim halindeyiz ve güzel ilerlemeler kat ediyoruz.

Bir de güzel bir gelişme oldu. Bizim Üniversite ile ilgili danışma kurulu var. 2022 yılında AFSİAD'ı da bu danışma kuruluna dahil ettiler. Orası ile ilgili fikirleriniz, bakış açınız, vizyonunuz, bir şeyler yapmamız gerekiyorsa önerilerinizi her zaman bekleriz. Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun. Güzel bir birliktelik, güzel bir emanet."

"BENİM İÇİN AFSİAD'IN ÖNEMİ BÜYÜK"

ATSO Yönetim Kurulu ve AFSİAD Kurucu Başkanı Hüsnü Serteser yaptığı konuşmada, "Çok kıymetli divan başkanım ve divan üyeleri, kıymetli AFSİAD Başkanımız geçmiş dönem ve hayırlı olsun yeni dönem ve AFSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok kıymetli AFSİAD üyeleri, hepinizi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ben 2 tane rozet taktım. Benim için AFSİAD'ın önemi büyük. Dolayısıyla hem AFSİAD üyeliği sıfatıyla hem de ATSO Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla konuşuyorum. Bu da beni çok gururlandırıyor. Hakikaten 1991 yılında kurulduğundan itibaren geçtiğimiz sene 30.yılını kutladık, 32.yıla ulaştı bu sene. Dolayısıyla 30 yılı deviren Sanayici ve İşadamları Derneği Türkiye'de çok az. 91 yılında bir elin parmakları sayılacak nitelikteydi. Bugünlere ulaşması hakikaten mutluluk verici" dedi.

ÖNEMLİ TALEPLER VAR"

Serteser, konuşmasının devamında, "7 başkanımız burayı yönetti ve tabiki yönetim kurulu üyeleri onlarla birlikte. Bazıları 2 dönem olan oldu, 3 dönem olan oldu. 1991 yılından beri burada yönetim kurulu başkanlığı yapmış, yönetim kurulu üyeliği yapmış olan herkese teşekkür etmek istiyorum. En büyük teşekkürü de geçen dönem yönetim kurulu başkanlığı yapan ve yönetim kurulu üyeliği yapan arkadaşlarımıza etmek istiyorum. Çünkü bir Organize Sanayi Bölgesi fikrini düşünen, ilk AFSİAD yönetimi. Genelde bunları Ticaret Odaları, Valilikler, İl Özel İdareleri, Belediyeler düşünürler. Dolayısıyla bu önemli bir vizyondur ve şehir merkezinde bütün görüşmeleri yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Valiliğimize siz teşekkür etmişsiniz. İl Özel İdaremize ve Susuz Belediyemize, Afyon Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten çok ilerledi. Bakanlıktaki görüşmeler bitti bildiğim kadarıyla. İl Müdürlüğü'ne yetki verildi. Alanda gayet büyük bir alan. Dolayısıyla merkezde olması da önemli. Tabi bizim Merkez 2.OSB Sinanpaşa hızla ilerliyor. Dolayısıyla 2 tane OSB Afyonkarahisar'ın sanayisine, ekonomisine önemli katkılar sağlayacak diye düşünüyorum. Diğer OSB'lerimizde 2 tanesi ihtisas OSB olmak üzere bir tanesi Dazkırı'da tekstil OSB, bir tanesi de İscehisar'daki başarılı bir örnektir Mermer İhtisas OSB, diğerleri Karma OSB, bir kaç tanesi hariç hakikaten diğerlerinde de önemli doluluk yaşanıyor. Önemli talepler var" dedi.

"AFYONKARAHİSAR'IN İHRACATINI İNŞALLAH ARTIRACAĞIZ"

Merkez 2.OSB'yi Yeşil OSB olarak yapacaklarını kaydeden Serteser, "Bence burada da o kriterleri yapmakta büyük fayda var. Çünkü 2026'dan itibaren Yeşil Mutabakat gereği, yavaş yavaş artık karbon vergisi ihracatlarda önümüze çıkacak. Dolayısıyla buradaki yatırımların da kriterleri sağlamasında fayda olduğunu düşünüyorum. Bizim Merkez 2.OSB'de yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekare 72 parsel yer vereceğiz ama şu ana kadar yaklaşık 7 milyon metrekareye ulaşan talep var. Oranın bir farkı Sinanpaşa ilçemizin bölgesel teşvik sistemindeki 5.bölge olmasından dolayı oradaki OSB'miz altıncı bölge olacak ama buradaki da 5.bölge olacak fakat ikisi de hakikaten önemli desteklere sahip 2 OSB. Buradakinin de avantajı merkezi olması. Çok mutlu oluyorum ki 2 güzide kuruluşu Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar Sanayici ve İş İnsanları Derneği 2 önemli OSB'yi burada hayata geçirmiş olacaklar. Tekrar tekrar Valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim Merkez 2.OSB'de büyük katkıları oldu. İnşallah önümüzdeki dönem 2 OSB'nin de dolduğunu görürüz. Çünkü 2 tane yeni dönem başlamış oldu. Bizim ATSO'daki yeni dönemimiz, sizin Afyon Sanayici ve İş İnsanları Derneği'ndeki yeni döneminiz, tabi Valiliğimiz, belediyelerimiz, İl Özel İdaremiz, üniversitelerimiz. Afyonkarahisar uyum içerisinde bugünlere geldi uzun zamandır. Hep birlikte Milletvekillerimizle de birlikte bu işi başaracağız. Afyonkarahisar'ın ihracatını inşallah artıracağız. İnşallah yeni sektörler de girsin, çünkü biz Merkez 2.OSB'de yeni sektörlerin de girmesine önem veriyoruz. Merkez 2.OSB'ye bir ihracat hedefi belirledik. Burada da bu OSB'nin bir ihracat hedefi olması gerektiğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

AFSİAD 22. Olağan Genel Kuruluna katılan tüm üyelerin bir araya geldiği Gala yemeği ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi