AFAD Müdürü Buldan, ABAMED Başkanı Dağhan’ı ziyaret etti

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, dernek hakkında ve gazetecilik mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette ortak projelere imza atma kararı alındı.

Yapılan faaliyetleri anlatan Mehmet Buldan, “2019 yılının Afete Hazırlık Yılı ilan edilmesiyle birlikte her ay bir tema belirlendi. 12 ay sürecek faaliyet kapsamında Ağustos ayında afet risklerini anlamak teması işlendi. Eylül ayında afet çantası ile ilgili bir dizi etkinlikler düzenlendi. Ekim ayında Acil Toplanma alanlarıyla ilgili faaliyetler gerçekleştirildi. Bu ay Kasım ayı ile ilgili tema ise afet Sigortaları ve Deprem Sigortasıyla ilgili faaliyetlerimiz sürdü” dedi.

AFET SİGORTASI ÖNEMLİ

Afet sigortasının öneminden bahseden Buldan, yaptıkları faaliyetleri anlatarak; “Arama Kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği AFAD Kurumu yine afet bilincinin artırılmasına yönelik ilk 9 ayda 39 bin kişiye ulaşarak afet ve acil durum eğitimleri ile okullarda yangın ve tahliye tatbikatları gerçekleştirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki ekiplere Temel Arama Kurtarma Eğitimi ve Sivil savunma uzman ve amirlerine eğitimler gerçekleştirdik. Afet Müdahale Planının işlerliğini ve kurumlararası işbirliğini artırıcı tatbikatlar gerçekleştirildi. Bunlardan en önemlisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda illerde gerçekleştirilmesi planlanan ilk habersiz tatbikat AFAD Başkanlığımızın yetkililerinin gözetiminde ilimizde Sayın Valimizin koordinesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

DEPREME MARUZ KALAN VATANDAŞLARIN YANINDA OLDUK

Ağustos ayında Denizli’nin Bozkurt ilçesi merkezli meydana gelen ve Afyonkarahisar’ın Dazkırı ve çevresinde etkisini gösteren deprem nedeniyle TAMP Afyonkarahisar Afet Müdahale Planı kapsamında ilk günden buyana depreme maruz kalan vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Buldan, “Barınma ihtiyaçlarını giderdik ve binalarda meydana gelen hasarların tespitinin Çevre Şehircilik Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan teknik elemanlarca tespitini gerçekleştirdik. 411 ağır hasarlı binanın tespiti yapıldı. Kanuni süreç devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde hak sahipliği çalışmaları gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

AFET GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

Mehmet Buldan şunları söyledi: “Sayın Valimizin destekleriyle afetin her aşamasında hem koordinasyon hem müdahale hem de iyileştirme çalışmalarını diğer kurumlarla birlikte gerçekleştiren Afyonkarahisar AFAD çalışmalarını ekip ruhuyla devam ediyor. Bu ayın teması olan Afet Sigortaları konusunda halkımızın özel araçlarını nasıl sigortalatıyorlar ise aynı hassasiyetle evlerinin de aynı hassasiyetle sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Yine bizim en büyük destekçimiz olan Afet gönüllüsü olmak isteyenlerin web sayfamızdaki gönüllülük modülünden giriş yaparak afet gönüllüsü olarak eğitimlerimize katılmalarını arzu ediyoruz.”

AFAD Müdürü Buldan’nın Başkan Dağhan’a AFAD çantası hediye etmesiyle ziyaret son buldu.

Editör: Haber Merkezi