PDY/FETÖ ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASININ İKİNCİ DALGASINDA BİR ŞÜPHELİNİN SAMİMİ BEYANLARI İBRET VERİCİ;

‘ADETA ORADA HİPNOZ EDİLİYORDUK’
 
Paralel Devlet Yapılanması, Fethullahçı Terör Örgütünün Afyonkarahisar’daki uzantılarına dönük yapılan operasyonların ikinci dalgasında bazı hanımların verdikleri ifadeler hayret uyandırdı. İl İmamının ve İmam Yardımcılarıyla diğer kurum imamlarının kod adları kullanmalarını yorumlayan bazı ilgililer, ‘Bunların zaten bu kod adları kullanarak, toplumda kendilerinin bu kimliklerle tanınmalarını sağlamaları bile başlı başına bu insanların en başında illegal bir yapılanma içerisinde yer aldıklarını göstermekte’ dediler. Yapılan ikinci dalga operasyon neticesinde bazı yeni bilgilere de ulaşıldığı öğrenilirken, ifadeleri alınan şüphelilerin bir kısmının samimi beyanlarda bulundukları, bazılarının ise halen samimi olmadığının gözlemlendiği belirtiliyor. Samimi beyanlarda bulunan bazı şüpheliler için Cumhuriyet Başsavcılığı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi. Bazı şüpheliler için ise Silahlı Terör Örgütüne Üye olma veya yönetme suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar papis ve nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık ayrıca bu kişilerin kamu haklarından yasaklanmalarını da istedi.
 
ÖRGÜT ÜYELERİNİN ANLATTIĞINA GÖRE CEMAATTEN SIK SIK GELEN TALİMATLAR:
- ODA SEÇİMLERİNDE BİZİM BELİRTTİĞİMİZ ADAYLARA OY VERECEKSİNİZ.
-  GENEL SEÇİMLERDE HANGİ PARTİYE OY VERECEĞİNİZİ BİZDEN ÖĞRENECEKSİNİZ.
- BELEDİYE SEÇİMLERİNDE HANGİ ADAYA OY VERİLECEĞİNİ BİZ SÖYLEYECEĞİZ.
-  ZAMAN GAZETESİNE ABONE OLACAKSINIZ.
- BANK ASYA’YA PARA YATIRACAKSINIZ.
- BELİRLENEN KONULARDA TWEETLER ATACAKSINIZ.
---
 
TALİMATLARA GÖRE YAŞAM EMRİ
İkinci dalga operasyonda Savcılık bazı şüphelilerin beyanlarında önemli bilgilere de ulaştı. Örgütün stratejisi doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri ayrıntılarıyla öğrenen Savcılık bu kapsamda örgütün oda seçimlerinden, belediye seçimlerine ve genel seçimlere kadar hemen her seçimde üyelerine talimatlar verdiğini belirledi. Cemaatten sık sık gelen talimatlarla belirlenen konularda üyelerden tweetler atmalarının yanı sıra özellikle Oda seçimleri için tespit edilen adaylar için çalışılması ve bu adaylara oyların verilmesinin istendiği belirlendi. Bunun yanı sıra Genel seçimlerde nerede hangi partiye oy verileceği, belediye seçimlerinde hangi adayların destekleneceğine kadar pek çok talimatın İl’de birisine haber gönderilmesi ve sonrasında bu kişinin bunu kulaktan kulağa yayması şeklinde neticelendirildiği öğrenildi.
BAHAR DERNEĞİNDEN EVRAKLAR İSTENİNCE NE OLDU?
Cumhuriyet Başsavcılığının Bahar Dayanışma ve Diyaloğ Derneği ile ilgili araştırma yapmaya başlaması üzerine derneğin alel acele adres değişikliği ve kapanış çabasına girdiği belirlendi. O tarihte Yönetim Kurulu Başkanı olan Emine Özsu’ya telefonla ulaşıldığında kendisinin il dışında olduğunu beyan ederek zaman kazanmaya çalıştığı da anlaşıldı. Ertesi gün bir kısım defterleri Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim eden Emine Özsu, bir kaç gün sonra da Cumhuriyet Savcılığına ifade verirken bir kısım tutanak, makbuz ve üye kayıt defterini ibraz etti. Savcılık tarafından incelenen defter ve belgelerde bazı hususlar tespit edildi. Kazanılan süre içerisinde bazı makbuzların kesildiğini anlayan Cumhuriyet Savcısı incelemeyi derinleştirdiğinde bazı makbuzların dip koçanlarında tarih sıralamasının birbirini tutmadığını gördü. Bu makbuzların Başsavcılığa ibraz için alel acele düzenlendiğini tespit eden Savcı, derneğin yasal çalıştığı kanaatinin uyandırılmak istendiğini iddianamesinde ifade etti. Bu ve buna benzer bazı hususlara delilleriyle birlikte iddianamede yer veren Savcılık örgütün Afyonkarahisar’daki yapılanmasının şemasını da çıkardı.
İL İMAMINDAN ÖRGÜT ÜYELERİNE KADAR TÜM İSİMLER BELİRLENDİ
Paralel Devlet Yapılanması/Fethullahçı Terör Örgütünün Afyonkarahisar örgüt yapılanmasını en ince ayrıntısına kadar belirleyen Cumhuriyet Başsavcılığı örgütün başında İl İmamı, çeşitli faaliyetlerden sorumlu imam yardımcıları, ilçe imamları, semt imamları, kurum imamları, bölge talebe mesulleri, talebe mesulleri ve örgüt üyeleri şeklinde yapılanmanın hiyerarşik bir düzende olduğunu belirledi. İkinci dalga operasyonun konusu kadın dernekleri ve kız yurtları olduğu için çalışmasını bu yönde ilerleten Cumhuriyet Başsavcılığı bazı örgüt üyelerinin bir süre öncesine kadar sosyal paylaşım sitelerinde Paralel Devlet Yapılanması ve FETÖ Örgütünü destekleyen ve propağandasını yapan paylaşımlarda bulunduklarını da belgeleriyle birlikte belirledi.
KADIN DERNEKLERİNİN ASIL AMACI IŞIK EVLERİNE FİNANS TEMİNİ
Işık evlerine finans sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduğu belirlenen Bahar Dayanışma ve Diyaloğ Derneğindeki bazı örgüt üyelerinin Paralel Devlet Yapılanması ile bağlarını muhafaza ettikleri belirlendi.  Bu şüphelilerin sık sık dernek başkanını değiştirerek derneğin faaliyetlerini ve paralel devlet yapılanması ile olan bağlarını kamufle etmeye çalıştıkları da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirlendi.
 
PAZARTESİ :
 PDY/FETÖ ÖRGÜTÜ İÇERİSİNDE YER ALDIĞI İDDİASIYLA İKİNCİ DALGA OPERASYONDA HAKLARINDA HAPİS CEZASI İSTENİLENLER KİMLER?
KİM İÇİN, HANGİ SUÇTAN, NE KADAR CEZA İSTENDİ? ...
Kaynak: Afyon ODAK
 
 
Editör: Haber Merkezi