ABD Heyeti Geliyor, Çin Sırada
TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, ülkemizin ve ilimizin ekonomisini güçlendirme adına çabalarının sürdüğünü belirterek, bu kapsamda ABD ve Çin Büyükelçilikleriyle yeni temaslarda bulunduklarını bildirdi.
Son yapılan görüşmeler sonrasında ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı’ndan Jim Turner (Ekonomi Müsteşarı), Özlem Tuncel (Ekonomi uzmanı), Patrick Breen (Ekonomi Araştırmacısı) ve Natalie Oldani’den (Siyasi diplomat) oluşan heyetin Afyonkarahisar ziyaretlerinin netleştiğini belirten TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, “ABD Büyükelçiliği heyetinin ilimize yapacağı ziyaretin ekonomik açıdan yeni kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Geçtiğimiz aylarda ABD Ekonomi Müsteşarı Jim Turner’in görevine yeni başladığında kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Beşer, “Bilindiği üzere Afyonakarahisar’ın ithalat ve ihracat sıralamasında ABD ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Dolayısıyla sayın Turner’ ve ekibini Afyon’a yapacakları ziyaret büyük önem taşımaktadır. ABD heyetinin ilimizdeki firmaları gezmesi, tanıması ve işadamlarıyla bir toplantı yapması ikili ilişiler ve ticaret açısından faydalı olacaktır” dedi.ABD Büyükelçiliği ekonomi Müsteşarı Turner’in TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği’nin davetlisi olarak 24-25 Ağustos 2014 tarihinde Afyonkarahisar’a geleceklerini belirten Beşer, “24 Ağustos’ta mermer, gıda ve termal turizmle ilgili firmaları ziyaret edecekler. Biz bunun dernek olarak çalışmalarını yapıyoruz. 25’inde de Valilik ve Belediye ziyareti gerçekleştirildikten sonra saat 13.00’de Afyonkarahisarlı işadamlarımızla birlikte toplantı ve panel gerçekleştirilecek. Panelin konusu ABD’ye ihracat yapan firmaların sıkıntıları ve çözüm önerileri olarak belinlendi” dedi. ABD heyetinin Afyonkarahisar temasları sırasında ABD ile iş yapmak isteyen firmalar için partner, finans sıkıntısı çeken firmalara finans kolaylığı gibi konuların da ele alınacağını belirten Beşer, “Programımıza Ekonomi Bakanlığımızdan da yetkililer katılacaklar” dedi.
Öte yandan Afyonkarahisar ve ülke ekonomisine katkı amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki yetkilileri ile de temaslarının sürdüğünü belirten TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, “12 Ağustos günü Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara’ya atanan olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi sayın Yu Hongyang’ın davetlisi olarak Büyükelçilik rezidansında bir görüşmemiz oldu. Sayın Büyekelçi’ye hayırlı olsun dileklerimizi iletirken, kendisini de Afyonkarahisar’a davet ettik” dedi.
Eski Byükelçi’nin Çin Devleti tarafından Ortadoğu özel elçisi olarak görevlendirilmesinin ardından Ankara’ya atanan yeni büyükelçinin Afyonkarahisar’la ilgili olarak bilgi sahibi olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Beşer, “Sayın Büyükelçi’ye özellikle mermer sektörümüz ile ilgili bilgiler aktardık. Mermercilik sektörü ve müteahhitlik hizmetlerinde, ayrıca gıda ilgili çalışmalarda işbirliği yapabileceğimizi belirten Sayın Büyükelçi Yu Hongyang geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de kültür ve ekonomi alanlarında çalışmalar yapacağımızı belirttiler. En kısa zamanda Afyonkarahisar’a gelmek istediklerini belirten Sayın Büyükelçi’ye kendilerini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımız bildirdik” dedi.
Kendisinin önümüzdeki günlerde Çin’in Huyan şirketinin davetlisi olarak Çin’e gideceğini belirten Beşer, “Huyan şirketi Çin Devleti bünyesindeki bir petrol firması. İnşaat malzemeleri ve boya üretimi de yapıyorlar. Şirketin kuruluşunun 28. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde daüzenlenen törene biz de katılarak ülkemiz adına bir konuşma yapacağız. Orada da ilimiz ekonomisi adına çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi