ABD Büyükelçisi'nden Vali Balkanlıoğlu'na ziyaret

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği tarafından düzenlenen ‘Afyonkarahisar ve çevresinin ülke ekonomimizdeki yeri ve yerel değerlerle kalkınma’ konulu toplantıya katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone’yi Hükümet Konağı önünde karşılayan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer de eşlik etti.
Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Balkanlıoğlu’nun makamında geçen ABD Büyükelçisi Ricciardone, sıcak ve samimi karşılamadan dolayı Vali’ye teşekkür etti.
Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, nazik ziyaretlerinden dolayı ABD Büyükelçisi Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone’ye teşekkür etti.
Ziyaret sırasında Afyonkarahisar’ın, ekonomik, kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, ekonomiye katkı sağlayan gıda ürünlerini de tanıttı.
Amerika’nın Türkiye için kadim bir dost olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, barış ve istikrar ülkesi olan Amerika ve Türkiye ilişkilerinin çok iyi durumda olduğunu söyledi. Kendisinin de bir çok kez Amerika’da bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Amerika ziyaretleri sırasında bir çok iş adamı ve bürokratla tanışarak arkadaş olduğunu ve hala arkadaşlıklarının sürdüğünü belirtti.
Afyonkarahisar’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, kenti çok gelişmiş ve güzel bulduğunu söyledi.
Ziyarette Vali Balkanlıoğlu, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’a ziyaretinin anısına Bayat el dokuması kilim, Afyon Mermerinden yapılmış satranç takımı ve Afyonkarahisar’ı tanıtıcı CD ve kitaplar hediye etti.
Editör: Haber Merkezi