AB Uyum Toplantısı Vali Başkanlığında Yapıldı
Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.
İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Zafer Kalkınma Ajansı Temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi, Ticaret Borsası Temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisi’nin katıldığı toplantıda AB Dış İlişkiler ve Proje Koordine Merkezince yürütülen proje çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çeşitli kamu kuruluşları bazı projeleri destekliyor. Merkezi finans ve ihale kurumu bu işlere öncülük ediyor. Yapacağınız çalışmalarla ilgili eğer iyi takip edilirse ve uygulanabilir proje ortaya konulursa destek almanız kaçınılmazdır. Bütün projelerde finansman konusu en büyük problemdir. Desteklenen projeler sayesinde herhangi bir yere yalvar yakar olmadan kaynak bulmak mümkün. Malum Avrupa Birliğine aday ülke durumundayız.    Aday ülkelerin faydalandığı bir çok projeler var. Herhangi bir masrafa ve külfete katlanmadan, daha doğrusu eliniz cebinize gitmeden dünyayı gezmek ve incelemelerde bulunmak mümkündür. Bu şekilde gerek okullarımız, gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve gerekse proje teklif çağrılarına uygun proje üretebilecek kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde bu tür çalışmalar yapmanız son derece uygun olur. Üretilen projelerle ilgili olarak yurtdışına gitmeniz için size her zaman izin veririz. Kaymakamlarımızda bu projelere katılabilirler, hatta Kaymakamlarımızın bu tür projelerde başarılı olmaları durumunda hanelerine artı koyma durumundayız. Proje denilince aklınıza zor şeyler, mimarı çizimler falan gelmesin. Bu tür projelerin yapılmasına katkıda bulunan kurslar ve proje ofisleri vardır. Proje yapmak artık çok kolaylaştı. Türkiye genelinde şimdi 74. sıradayız. Bu bizim için üzücü. Batıda gelişmişlik iddiasında bulunan Afyonkarahisar gibi bir il daha çok proje üretmelidir. Bu hususta AB Dış İlişkiler ve Proje Koordine Merkezimizden de faydalanabilirsiniz dedi.
Toplantının sonunda AB Dış İlişkiler ve Proje Koordine Merkezi Koordinatörü Hüseyin Oğuz tarafından 2013 teklif çağrıları, Yakın zamanda açılacak teklif çağrıları, 2013 yılında yapılan proje başvuruları ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen projeler ile ilgili olarak bir slayt sunumu eşliğinde bilgiler verildi.
 
Editör: Haber Merkezi