6. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı Vali Gökmen Çiçek’in Katılımıyla Yapıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 6. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, uzman akademisyenler, sektör temsilcisi iş insanları, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Ülkemize Çok Büyük Katkılarımız Olacak

Afyonkarahisar’ın Türkiye’ye katkı sunan ve katma değer üreten bir il olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek: “İhracatında 100 dolar ithalata karşı 444 dolar ihracat yapan bir vilayet. Madenleri, mermeri, hepimizin bildiği termali ile gerçekten bu ülkeye 32 bin yatak kapasitesiyle katma değer üretiyor. Ülke ekonomisine ciddi katkılar sunuyor ve birçok konuda öncü oluyor. Bugün 6. Çalıştayımızı düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra Tıbbi Aromatik Bitkiler konusunda da ülkemize çok büyük katkılarımız olacak. Veysel Hocamızın geçmişten getirdiği bu konudaki çalışmalarla bugünü bir milat alarak çok büyük katkılarınızın olacağına inanıyorum ve Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Rektörümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Hem masanın birçok yerinde olmuş olmaları hem siyasetin içerisinde hem bürokrasinin içerisinde hem Rektörlüğün şuan bulundukları makamlarla hem bulundukları üniversitelerde gerçekten çok büyük fark oluşturuyorlar. Afyonkarahisar’a da bugün gelmeleriyle de bize şeref verdiler. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Afyon Modeli ile Güzel Çalışmalar Yapılıyor

Afyonkarahisar’da farklı bir çalışma modeli geliştirildiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Ben Afyon modeli diyorum. Biz Milletvekillerimizle beraber bir odaya girip üç saat toplantı yapıp, o toplantıdaki yol haritasına da harfiyen uyuyoruz. Vekillerimizin belki Türkiye’de en çok illerine geldiği bir yer Afyonkarahisar. Köylerde buluştuğumuz, dağlarda buluştuğumuz, Afyon’un her yerinde birlikte olduğumuz oluyor. Aynı şekilde Belediye Başkanımızla beraber görev dağılımında Valilik-Belediye ayrımı yapmadığımız farklı bir çalışma modelini hep birlikte yapıldı. İl yönetimine dair her şeyi istişare ediyoruz. Özellikle bu manada İl Genel Meclisi Başkanımız da hiç görev alanımız değil diye düşünmeden her gün mutlaka beraberiz. Yine bu modelle bu Tıbbi Aromatik Bitkiler ilgili bir çalışma başlattık Sayın Bakanımız öncülüğünüzde. Dedik ki bunun bürokrasi de var işin içerisinde, Tarım Müdürlüğümüz var, Orman Müdürlüğümüz var ama bir de bizim üniversitemiz var. Nurullah Hoca gibi aktif gece-gündüz çalışan hocamız var ve bir komisyon kurduk. Bu komisyonun başına Nurullah Hocamızı getirdik. Sayın Bakanımızın güzel bir lafı var nezaketinden söylüyor çoğu zaman ‘ben de bir neferim’ diye biz her birimiz de ona nefer olduk. Bu çalışmayla ilgili bütün Kaymakamlarımız, Vali Yardımcılarımız da işin içerisinde oldu. Çalışma her yerde her alanda devam ediyor. İnşallah başarılı sonuçlar alırız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye’nin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Potansiyeli, Türkiye’nin zengin Tıbbi Aromatik Bitki çeşitliliği ve Ticari Değeri Yüksek Ürünler Geliştirilmesi Stratejisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Süreçleri gibi farklı konu başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi