4. Uluslararası Evde Sağlık ve Bakım Kongresi

Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, İstanbul Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Evde Bakım Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Evde Sağlık ve Bakım Kongresine katıldı.

Kongrede “Evde Sağlık ve Bakımda Ülkemiz Örnekleri, Sorunları , Çözüm Önerileri” konulu panelde Prof.Dr. Zuhal Bahar ile birlikte oturum başkanlığını yürüttü.

Oturumda ALS Hastası eski Trabzonsporlu Futbolcu İsmail Gökçek’in ALS Hastalığı ve hasta yakınlarının sorunları ile ilgili yapmış olduğu sunum dikkat çekerken;

Başkan Acar’ın evde bakım konusunda ülke olarak çok eksiğimiz olduğunu söylemesi ve bir an evvel bu konunun bakanlık düzeyinde tartışılması ve Yaşlı Bakanlığının acilen kurulması ve Bakım Sigortasının planlanıp uygulanması gerektiğini söylemesi damga vurdu.

İşte Başkan Acar’ın konuşmasında satır başları “ Evde bakım konusunda ülkemizde oldukça yetki karmaşası mevcut bunu Merkezi yönetim mi yapacak yoksa yerel yönetimler mi? Biz 2009 yılında evde bakımı ilçemizde uyguladık sağlık bakanlığı hemen bu konunun bizim işimiz olmadığını belirterek hizmetimize son vermemiz gerektiğini bildirdi. Ancak maalesef sağlık bakanlığına bağlı evde bakım hizmetininde yetersiz olduğunu biliyoruz çünkü hasta sayımız çok, personel sayımız ise yetersiz.

Bir diğer konu yaşlı hizmetleri, bu konuda da hem bakım sigortası hemde yaşlı bakanlığı düzeyinde bu hizmetleri konuşmamız gerekiyor ülkemizin ve dünyanın yaşlandığı artık bilmeyen yok ve bununla ilgili avrupada yeni trendler, uygulamalar mevcut süreğen bir çalışmanın içerisindeler bizde ise halen düzgün işleyen bir sistem yok. Artık avrupayı alkışlamayı bırakmalı ve bu konuda başarılı politikalar gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Ayrıca Başkan Acar’ın Cumartesi günü saat 09.00-10.00 saatlerinde Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ve Gösteri Merkezide Dinar’da uyguladığı çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştireceği bilgisi alındı.

Editör: Haber Merkezi