23 Nisan Bayramı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin ışığında milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin, milletimizin yeniden doğuşunun simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz..

Necip milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin bağımsızlığa en son adımı bu kutlu günde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, aziz Atatürk tarafından “Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil” olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Aziz Atatürk dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olmuştur.

Aziz milletimiz muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme ve kendi iradesi ile kendini yönetebilme yolunda büyük bir azim ve kararlılık göstermiştir. Bunun için de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesine girerek, tarihe muhteşem bir kurtuluş destanı yazdırmıştır. Ecdadımızın hainlere fırsat vermeden birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza inancımız tamdır. Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyoruz..

İstiklal mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına Allah’tan rahmet diliyor, bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını kutluyoruz..

Editör: Haber Merkezi