12 Bin 282 öğrenciye sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimi

2019-2020 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile Çevre Hizmetleri Birliği,Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi,lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri Çevre Mühendisleri tarafından “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” konulu eğitim seminerleri Afyonkarahisar merkezdeki tüm anaokulu, ilk, orta ve lise dengi okullarda tamamlandı.

Yaklaşık 3 ay süren eğitim seminerlerinde toplam 12.282 öğrenciye eğitim verilmiştir. Ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı. Doğaya zararlı olan atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere ve öğretmenlere aktarıldı.

Eğitimlerde öğrencilere eğitici kitapçıklarile broşürler dağıtıldı.Yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması geri dönüşüm kutularına atılarak hem çevrenin kirlenmesinin önlendiği hem de ekonomiye destek sağlandığı anlatıldı. Aynı zamanda bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi, tekstil atıklarının çöplerle karışık atılmaması, evlerimizde, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı.

Çevre Hizmetleri Birliği olarak eğitim dönemi içerisinde Birliğe üye diğer ilçe ve kasaba belediyelerindeki okullarımızda da çevre bilincinin oluşması amacıyla “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” konularında eğitimlere devam edilecektir.

Editör: Haber Merkezi