AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Zeybek
‘’10. Yıl Marşıyla ilgili konuşmam yanlış değerlendirildi’’
‘’Cumhuriyetin 90. yılında 10. yıla takılıp kalmanın bir anlamı yok’’
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, mahalle temsilcileri toplantısında 10. Yıl Marşı ile ilgili konuşmasının yanlış değerlendirildiğini söyledi.
YEHA Muhabirine konuşan Zeybek, ‘’Benim o toplantıda demek istediğim, Cumhuriyet döneminden bu tarafa gelen iktidarlar, demir yollarına hiçbir yatırım yapmamışlar. Rahmetli Atatürk’ten sonra demiryollarına hiçbir yatırım yapılmamış. Atıl vaziyette kalmış. Devlet demiryollarında Atatürk’ten sonra ilk defa AK Parti yatırım yapıyor. Biz bunu kastettik’’ dedi.
Kendisini eleştirenlere fıkralı cevap veren Zeybek, ‘’Bektaşi’ye sormuşlar ‘neden namaz kılmıyorsun?’ diye, ‘Allah Kuranı Kerim de namaza yaklaşmayın diyor’ demiş. Ancak, Ayeti Kerimenin devamını okumuyor. ‘Kuran’da sarhoşken namaza yaklaşmayın’ diyor, ancak Bektaşi bana burası lazım diyor. Mesele bu zaten bakış acısı farkı’’ diye konuştu.
Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Cumhuriyetin 90. yılında olmamıza rağmen, hâlâ 10’uncu yıl marşı ile ‘demir ağlarla ördük ülkeyi bir uçtan bir uca’ diyor. Benim o toplantıda demek istediğim Cumhuriyet döneminden bu tarafa gelen iktidarlar demir yollarına hiçbir yatırım yapmamışlar. Rahmetli Atatürk’ten sonra demir yollarına hiçbir yatırım yapılmamış. Atıl vaziyette kalmış. Devlet demir yollarında Atatürk’ten sonra İlk defa Ak Parti yatırım yapıyor. Biz bunu kastettik bundan farklı bir mana çıkarmanın bir anlamı yok ki. Olay bizim demek istediğimizden çok farklı yorumlandı. Cumhuriyetin 90. yılında 10 yıla takılıp kalmanın bir anlamı yok. Kaldı ki, ben orada Cumhuriyet Marşını  eleştirdiğimiz falan da yok. Sadece oradan bir cümleyi kullandım.’’
İl Kongresi 6 Mayıs’ta
AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresinin 6 Mayıs Pazar günü yapılacağını hatırlatan Zeybek, kongreye Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın gelip gelmeyeceğinin kesinlik kazanmadığını söyledi.
Zeybek, ‘’Başbakanımızın programı daha tam belli olmadı. Ancak genel merkezin şöyle bir düşüncesi var, başbakanımızı fazla yormamak adına. Sadece büyük şehirlerin kongrelerine katılması planlanıyor. Bu kapsamda yeni 13 tane ilimiz büyük şehir oluyor. Genel merkezin düşüncesi başbakanımızın sadece büyük şehirlerin kongrelerine katılması yönünde ancak daha kesin bir durum yok. Şayet aynı gün Eskişehir’inde kongresi var bir günde iki kongreye yetiştirebilir mi yetiştiremez mi bilemiyorum tabi. Şayet kongreye gelemeyecek olursa bir başka gün başbakan mutlaka Afyonkarahisar’a gelecektir’’ şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi