Sandıklı’da Otomobilin Çarptığı Yaralı Köpeğe Çocuklar Sahip Çıktı

Sandıklı’da otomobil çarpması sonucu yaralanan köpeğe, çocuklar sahip çıktı. Aralarında para toplayan çocuklar, adını 'Tarçın' koydukları köpeği tedavi ettirmek için veterinere götürdü.

Sandıklı'da otomobil çarpan sokak köpeği, sol ön ayağından yaralandı. Yaralı köpek, dün Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri tarafından bulundu. Okulda yürütülen 'Yardımseverlik Projesi' kapsamında oluşturulan 'Hayvanları Koruma Grubu' üyesi 4'üncü sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Elif Eren, Yusuf Can Öztürk, Ayşe Nur Yaman ve Aylin Yaman ile 1'inci sınıf öğrenci 7 yaşındaki Alparslan Eren, harçlıklarından topladıkları paralarla yaralı köpeği tedavi ettirmek için veterinere götürdü. Çocukların davranışından etkilenen Ata Veteriner Kliniği yetkilileri, köpeğin tedavi masraflarını üstlendi. İlk tedavisi tamamlanan köpeğin 15 gün sürecek tedavinin ardından sağlığına kavuşacağı belirtildi.

'KÖPEĞİ SAHİPLENDİLER'

Öğretmen Yüksel Tunç, "Yardımseverlik projesi kapsamında öğrenciler aralarında Hayvan Koruma Grubu oluşturdu. Bu grupta yer alan öğrenciler sokakta buldukları, sanırım otomobilin çarptığı yaralı köpeği sahiplendi. Harçlıklarından biriktirdikleri parayla köpeği veterinere götürüp tedavisini yaptırdılar" dedi.

'ADINI TARÇIN KOYDUK'

Çocuklardan Elif Eren de "Yaralı köpeği harçlıklarımızla veterinere getirdik. Adını Tarçın koyduk. Köpek iyileştikten sonra da belediyenin köpek yerine koyacağız. Zaman zaman ziyaret edeceğiz. İyileşene kadar bizim evin bahçesinde kalacak" diye konuştu.

'ÖRNEĞİNE AZ RASTLANIR BİR DAVRANIŞ'

Veteriner hekim Öztekin Vural ise "Köpeğin ayağında açık bir yara oluşmuş, kırık gözükmüyor. Bu yarayı açık tedavi yöntemiyle iyileştireceğiz. Yaklaşık 15 günde yara iyileşir. Öğrencilerimizin bu davranışı bizleri de mutlu etti. Örneğine az rastlanan bir davranış. Bu yüzden köpeğin bütün tedavi masraflarını da biz karşılayacağız. Her gün günlük kontrolünü yaparak ilaçlarını uygulayacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi