Kültür Ve Sanat Evi Bahçesine Yılkı Atları Figürü
Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Sandıklı Kültür Evi, Sandıklı da inşa edilerek kullanan ilk sandıklı evlerini andırır nitelikte dizayn edilmişti. Sandıklı Kültür evi; Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Yarenler ekibi tarafından ilçeye gelen misafirlere ilçenin kültürünü içeren tarihi oyunları sergilenirken yine yöresel yemekler ikram edilmekte idi. Güzel bir zaman geçirme alanı olarak düzenlenen Kültür Evi bahçesi ise Sandıklı’nın Kültürel ve Tarihi varlıklarının bir kısmının figürleri, bir kısmının aynısı yapılarak hem bu varlıkları Kültür Evi’ni ziyarete gelen vatandaşlara sergilemeyi hem de bu varlıkları yaşatmayı planlanılıyor.
                Sandıklı Kültür Evi Bahçesine geçtiğimiz günlerde, İlçe vatandaşlarının geçmiş tarih de su ihtiyaçlarını karşıladıkları “Serenli Kuyu”, Yine geçmiş tarihlerde bayramlarda gençlerin bindikleri “Sürme Beşik” yapılmıştı. Şimdi ise Bahçe duvarına Sandıklı tarihi “Hisar Kalesi” figürü ve Sandıklı Akdağ da bulunan “Yılkı Atları” figürü ve Yılkı atlarının su içtikleri içersine Japon balıkları atılacak olan “süs havuz” yapılıyor. Hala yapım aşamasında bulunan “Yılkı Atları” ise bahçe içersinde ayrı bir güzelliğin oluşumuna neden olurken şimdiden büyük ilgi çekecek gibi duruyor.Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, ilçenin tarihini korumak,yaşatmak ve çocukluk dönemlerinde yaşamış oldukları anıların devamlılığını sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.
                Yılkı atlarının figürlerini yapan heykel tıraş Ali Eren; “Ekrem bey ve arkadaşlarının çalışmalarını her zaman takdir ediyorum. Sandıklı Kültür Evi de gerçekten Sandıklı’nın tarihine ve kültürüne ışık tutan tek yer. Bu amaçlı benimde küçük katkım ve hediyem olsun diyerek bende Yılkı atlarının figürlerini yapıyorum” dedi
Editör: Haber Merkezi