Elibol’dan taklitçiye sert tepki

Sandıklılı sanayici işadamı İsmail Elibol kendi firması tarafından üretilen Haşbaylı Balya Makinesinin başka bir firma tarafından sahiplenilmesine sert tepki gösterdi. Elibol konu ile ilgili gerekenin yapılacağını duyurdu.
İsmail Elibol yaptığı açıklamada:
“Emek çekerek, alın teri dökerek yeni üretmiş olduğumuz otomatik haşbaylı balya makinamız çiftçimiz nezdinde çok beğenilmiş ve büyük ses getirmiştir.
Fakat bazı art niyetli hazıra konmak isteyen firmalar sınai mülkiyet hakkımızı hiçe sayarak yeni üretmiş olduğumuz balya makinamızı kopyalamış olduğunu öğrendik.
Yeni yürürlüğe giren ve ağır yaptırımlar içeren 6769 sayılı kanunun şirketimize verdiği haklar çerçevesinde kopyacı firmaya mahkeme ve bilirkişi heyetince tespit yaptırdık ve bu tespitlere devam edeceğiz.
Bundan sonra haklarını tescil ettirmiş olduğumuz otomatik haşbaylı makinamızı üreten, ürettiren, alım satımını yapan ve kullanan her kim olursa fabrikasında, bayisinde, servisinde, tarlada ,Fuarda veya tespit ettiğimiz her yerde yaptıracağımız hukuki işlemlerle kanunun tarafımıza sağlamış olduğu yetkilerle makinaların satışının ve kullanılmasını engelleyip haklarında ceza ve tazminat davaları açacağımızı saygılarımızla duyururuz.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi