“Çocuk Cerrahisi kliniğinde laparoskopik ameliyatları yapılıyor”

 

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı konuk olarak katıldı. Gün FM Genel yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Kamacı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“2 uzman doktor ve 7 hemşire ile hastalarımıza hizmet vermekteyiz”

Çocuk Cerrahisi kliniğinin B Blok 4.katta yer aldığını belirten Kamacı, “Polikliniğimiz ise yine B Blok zemin kattadır. Kliniğimiz 26 yataklıdır. Bir adet suit oda, 2 yataklı bir yanık odamız mevcuttur. Geri kalan odalar ise yarısı tek kişilik yarısı ise çift kişilik odalardır. Ameliyathanemiz 1.katta olup Çocuk Cerrahisine ait 3 adet ameliyat salonu bulunmaktadır. Kliniğimizde aktif olarak 2 uzman doktor ve 7 hemşire ile hastalarımıza hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

“En sık yaptığımız ameliyatlar karın bölgesi ve ürolojik ameliyatlardır”

Çocuk Cerrahisi’nin kapsamıyla ilgili bilgiler veren Op. Dr. Taner Kamacı, “18 yaşından büyük hastalarda göğüs cerrahının, genel cerrahların, üroloji ve kadın doğum doktorlarının ve bezen de plastik cerrahların ameliyat ettikleri organların hastalıklarını 18 yaş altında çocuk cerrahları yapmaktadır. Çocuk cerrahları, prenatal dönem denilen bebeğin anne karnında ki döneminden başlayarak 18 yaşına kadarki bebeklik ve çocukluk döneminin ameliyat gerektiren hastalıkları ile ilgilenir. Çocuk cerrahlarının en sık yaptığı ameliyatlar karın bölgesi ameliyatları ve ürolojik ameliyatlardır” diye değerlendirmede bulundu.

“Açık yapılan birçok ameliyatın kapalı yöntemle de yapılması mümkündür”

“Hastanemizde son sitem HD kalitesinde görüntü özelliği olan laparoskopi cihazları bulunmakta ve çocuk cerrahisi kliniğimizde de aktif olarak laparoskopik ameliyatları yapmaktayız” diyen Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü; “Açık yapılan birçok ameliyatın kapalı laparoskopik yöntemle de yapılması mümkündür. Kliniğimizde en sık yaptığımız laparoskopik ameliyatlar; akut apandisitler, kasık fıtığı ameliyatları, safra kesesi ameliyatları, bazı mide ve barsak hastalıkları, meckel divertikülü ameliyatı, barsak düğümlenmeleri, kız çocuklarında görülen yumurtalık kistleri ve torsiyonları, erkek çocuklarında dışarda palpe edilemeyen testisi olan çocuklarda karın içinde testis araştırılması ve indirilmesi, laparoskopik varikosel ameliyatı, hirschsprung hastalığında seri biyopsi ve laparoskopi yardımlı barsak felci hastalığı ameliyatı, diyafragma hernileri, mide reflüleri, dalak ve bazı böbrek hastalıkları laparoskopik olarak ameliyat edilmektedir. Aynı zamanda toraksokopi dediğimiz göğüs bölgesinin ve akciğerlerin bazı hastalıklarını da yine kapalı yöntemle ameliyat etmekteyiz. En sık torakoskopi yaptığımız durumlar plevra ve akciğer biyopsileri, ampiyem dediğimiz plevra ve akciğer apseleri, spontan pnömotoraksda konjenital büllerin çıkartılması ve mediasten kaynaklı kist ve tümörlerin tedavisinde de yine torakoskopiyi kullanmaktayız”

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi