Farklı Kültürler Bir Arada Eğleniyor
Seferihisar Belediyesi’nin barış temasıyla gerçekleştirdiği Kültürler Buluşması, kortej yürüyüşü ve Afyonkarahisarlılar Gecesi’yle başladı.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Kültürler Buluşması ilçede yaşayan farklı kültürlerin buluşmasına sahne oluyor. 1- 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğin ilk gününe CHP İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüsnü Kasapoğlu, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin bu günlerde en çok barışa ihtiyacı olduğunu belirterek “Bugün biliyorsunuz dünya barış günü. Bende bugün bir kez daha Seferihisarlı olmakla gurur duyuyorum. Ey dünya, ey Türkiye şöyle bir dön bak Seferihisar’a. İşte dostluk budur, kardeşlik budur, barış budur, paylaşmak budur. 6 gün boyunca tüm zenginliklerimizi keşfedeceğiz. Burada hep birlikte hamsi yiyip, üzerine mırra içeceğiz. Barış içerisinde eğleneceğiz” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Mümin Tuğyan ilk gecenin ev sahibi olarak Afyonkarahisarlılar Gecesi’ni başlattı. Tuğyan, protokole ve dernek başkanlarına birer poşu hediye etti.
Afyon’la ilgili tanıtım filminin gösterildiği gecede, Ege Bölgesi Afyonkarahisarlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Danışman bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar Gelişim Platformu Başkanı Fırat Yağmur’a da plaket verilen gecede, Sandıklı İlçesi Kültür Koruma ve Yaşatma Derneği Yaren Ekibi gösterisi ve sanatçı Mehmet Akın’ın konseri gerçekleşti.
Kültürler Buluşması’nın ikinci gecesine, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği ev sahipliği yapacak. Gecede Güler Işık ve Coşkun Sabah sahne alacak .
 
Editör: Haber Merkezi