Türkiye’de ilk kez bir sülalenin soy kitabı yayınlandı.
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yaşamış Çavuşlu Sülalesinin 1700-2014 yılları arasında yaşayanlarının kayıtlarından oluşan kitap yazar Şükrü Türkmen imzasıyla yayınlandı.
Emirdağ’da yaşamlarını sürdüren Çavuşlu sülalesinin tarihi geçmişini yaklaşık iki yıllık süreyle araştıran yazar Şükrü Türkmen, kendisinin de içinde bulunduğu soyağacına foroğrafları ile birlikte ulaştı. Osmanlı Tarih kayıtları ve yaşayanların bilgileri ile bütünleşen kitapta soy ağacında binin üzerinde çavuşlu sülalesinin kayıtlarına ulaşıldı. Yazar Şükrü Türkmen, kitabı hazırlamadan önceki düşüncesi, cumhuriyet öncesi nüfusun nereye dayandığı öğrenmek istediğini bu amaçlada kendi sülalesinin araştırmasını yaparak örnek bir çalışma olmasını istediğini söyledi. Türkmen, ‘İnanıyorum bu örnek çalışmam ,Türkiye diğer sülalelerin kendi soy ağacına ulaşma istediği yeşertecek ve bir çok kaynak oluşturacak ve yeni kitaplar gelecek nesillere bırakılacaktır ‘ dedi.
Bayramın 3. Gününde Çavuşlu sülalesinin yaşayan bireyleri bir araya gelecek ve burada yapılacak söyleşi ve bayramla töreninden sonra yazar Şükrü Türkmen kitabını imzalayarak dağıtacaktır.
Editör: Haber Merkezi