Vali Balkanloğlu, İlçe Kaymakamlarına Veda Ziyaretlerinde Bulundu.
 23 Mayıs 2014 tarih ve 29008 Sayılı Resmi Gazete’de 2014/6366 Karar Sayısı ile yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Ordu Valiliği görevine atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu veda ziyaretlerini sürdürüyor.
Vali Balkanlıoğlu, gün içerisindeki programları dahilinde veda ziyaretlerini İscehisar, Bayat ve Emirdağ ilçelerinde kaymakamları makamında ziyaret ederek sürdürdü.
İlçe ziyaretlerinin ilkini İscehisar ilçesine gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu’nu hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe protokolü ve iş adamları tarafından karşılandı.
Hükümet binası üst katındaki öğretmen evine geçen ve burada bir veda konuşması yapan Vali Balkanlıoğlu; “İscehisar, Afyonkarahisar’ımızın medarı iftarıdır. Buradan çıkan mermerlerimiz dünyanın dört bir tarafında kullanılmaktadır. Zaten MÖ 3000’li yıllarda başlayan mermer kültürünü dünyanın hemen her yerine taşıyan yine İscehisar’dır. Bugüne kadar gelen bu başarıya vesile olan iş adamlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi. Afyonkarahisar ayrılmanın zor olacağını burada çok güzel dostluk ve arkadaşlık ortamının olduğuna değinen Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’dan ayrılıyorum. Ben herkese hakkımı helal ettim, sizlerin de bana haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmelisiniz ki Ordu’da bir kardeşiniz var, her zaman sizleri oraya bekliyorum.”dedi.
Yapılan ziyaretten memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yavuz; “Sayın Valimiz bizlere her konuda önderlik etmiş ve bize çok iyi örnek olmuştur. Afyonkarahisar büyük bir değer kaybediyor. Bu anlamda da Ordu ilinin çok şanslı olduğunu belirtmek istiyorum. Allah Sayın Valimizin yolunu açık eylerin, kendisine sağlık ve huzurlar diliyorum.”dedi.
İscehisar ziyaretlerinin ardından Bayat İlçesine geçen Vali Balkanlıoğlu, Bayat Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Kadir Üçer, İlçe protokolü karşıladı. İlçe Kaymakamı tarafından ilçelerin eğitim, sağlık, yol ve diğer alanlarda bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, Ordu iline Vali olarak atandığını hatırlatarak; ”Afyonkarahisar’da görev yaptığım süre zarfında ilçe kaymakamlarımızla birlikte organize bir şekilde, en verimli iş ve işlemleri yerine getirdik. Kendilerine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
Ziyaretlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten ilçe Kaymakamı İmamoğlu; “Sayın Valimizin Ordu iline gidiyor olması bizleri üzmüştür. Kendisinin bize sağladığı çalışma ortamı sayesinde önemli ve başarılı çalışmalara imza attık. Sayın valimizin bizlere çizdiği bu yolda en iyi şekilde ilerlemeye çalışacağız. Kendisine teşekkür eder, her zaman emir ve görüşlerine hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”dedi.
Son olarak Emirdağ ilçesine ziyarette bulunan Vali Balkanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Akın Ağca, Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.
Emirdağ ilçesinin Afyonkarahisar nazarında önemli bir yerinin olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Emirdağ ilçemiz Kaymakamımızın üstün gayretleriyle daha yaşanabilir bir hal aldı. Burada yapılan başarılı çalışmalar bizlerin yüreklerini kabartmıştır. Tabii ki bu başarıda ilimizdeki istikrarın ve uyumun etkisi büyüktür. Bu ortama en iyi şekilde uyum sağlayan ve kendisini sürekli geliştiren Kaymakamımıza ve Emirdağ’ın bu denli güzel olmasına vesile olan herkese teşekkür ederim.”dedi.
Övgü dolu sözlerinden ve ilçelerini ziyaretinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkürlerini sunan Kaymakam Ağca, Vali Balkanlıoğlu’na yeni görev yerinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek; “Afyonkarahisar ve ilçelerinin bu gününe kavuşmasında büyük desteği olan Sayın Valimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Valimiz gibi bize her yönden yol gösteren bir devlet büyüğümüzü kaybettiğimiz için üzgünüz. Ordu’ya gidişinin hayırlı ve uğurlu olmasını diler, Sayın Valimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”dedi.
Editör: Haber Merkezi