TMO EMİRDAĞ’DA PİRİNÇ 2.5 LİRA
Kasım ayından bu yana tırmanışa geçen bakliyat ürünlerinde fiyatlar yüzde 20 ile 100 oranında arttı. Hasat dönemine göre en az fiyat artışı yüzde 20 ile nohutta yaşanırken, bakliyat ürünlerinde en fazla fiyat artışı kuru fasulyede oldu. Fasulyeyi, kırmızı mercimek ve pirinç izledi.
Pirinç fiyatlarındaki artışla beraber kilogram fiyatı 5-6 TL.'yi bulan pirincin satışının Toprak Mahsülleri Ofisi Emirdağ ajansı tarafından da yapıldığı duyuruldu.
İlçemiz Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunan TMO Emirdağ ajansı konuyla ilgili yaptığı açıklamada : "Ülkemizde çeltik hasadının tamamlanmasının üzerinden henüz 2,5 ay geçmesine ve gerek üretici gerekse tüccar stoklarında yeterli miktarda ürün bulunmasına rağmen, yüksek kâr beklentisiyle ürünlerin piyasaya yeterince arz edilmemesi nedeniyle pirinç fiyatlarında zaman zaman hareketlilik yaşanmaktadır.
TMO'DA PİRİNCİN KİLOSU 2.50 TL.
TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ pirinç fiyatlarının istikrarı için muhtelif önlemler almış ve almaya da devam etmektedir.
Bu doğrultuda pirinç ve çeltik ithalatlarına partiler halinde devam edilmekte, ülkemiz geneline yayılmış 172 TMO satış noktasında da kilosu perakende 2,5 TL'den pirinç satışları sürdürülmektedir.
Emirdağ Ajans Amirliği?nde de Osmancık pirinç mevcut olup, hafta içi her gün Emirdağ halkına satışı yapılmaktadır" denildi.emirdağgazetesi.gen.tr
Editör: Haber Merkezi